Наредних дана промјенљиво, повремено падавине

Републику Српску наредних дана очекује промјенљиво вријеме са сунчаним периодима, али и нестабилно са повременим падавинама, док ће температура ваздуха бити до 27 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Република Српска 23.05.2021 | 10:01
Наредних дана промјенљиво, повремено падавине

За сутра ујутро прогнозирано је промјенљиво до претежно облачно вријеме, а понегдје, углавном на истоку и југу, биће и суначних периода, док ће на западу, сјеверозападу и понегдје у центраним крајевима постојати и услови за слабу кишу.

Током дана задржаће се промјенљиво са суначним интервалима, али се предвече на западу и сјеверозападу може очекивати грмљавина. У осталим крајевима биће суво, сунчано и топло.

Вјетар ће на сјеверу бити слаб до умјерен источни, на југу и истоку до умјерен југоисточни, а увече у свим крајевима слаб до умјерен јужни.

Јутарња температура ваздуха од осам до 13, а највиша дневна од 22 на сјеверу и западу до 27, у планинама од 19 степени Целзијусових.

Сличне временске прилике ће се задржати и у уторак, 25. маја, када је поред понеке капи кише на западу и сјеверозападу у другом дијелу дана, могућ и пљусак са грмљавином на истоку, у средњем току ријеке Дрине.

Јутарња температура ваздуха од 10 до 15, у вишим предјелима од седам степени, а највиша дневна од 21 на западу до 26 степени у већини предјела, понегдје и виша, а у планинама од 17 степени Целзијусових.

Од сриједе, 26. маја, пристизаће мање топао ваздух са запада, па ће пријеподне преовладавати претежно облачно вријеме, на истоку и југоистоку облачно, понегдје са по којом капи кише.

Током дана биће промјенљиво уз тенденцију смањења облачности, прво на западу и југу, а затим у централном појасу, уз сунчане интервале, а затим и сунчано вријеме.

Јутарња температура од осам до 13, а највиша дневна температура ваздуха од 19 на западу до 24 степени Целзијусових у већини предјела, док ће на југу бити мало топлије.

Нестабилно, промјенљиво облачно, али и уз суначне интервале задржаће се и у четвртак, 27. маја, па се и тада у другом дијелу дана на сјеверу може очекивати мјестимична киша, пљускови, а није искључена ни грмљавина.

Јутарња температура од осам до 13, а највиша дневна од 20 до 25 у већини крајева, на југу и истоку степен два виша.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар