Одлагање судског рочишта "куповина" времена ?

Због немогућности да тужиоци отворе ЦД са доказима које је доставио адвокат Давора Драгичевића, Драган Толимир, четврто рочиште ће бити одржано крајем маја. Толимир каже да је суду прије шест мјесеци достављен доказни материјал те да је одлагање рочишта куповање времена. 

Република Српска 21.05.2021 | 14:46
Одлагање судског рочишта "куповина" времена ?

У бањалучком Основном суду требало је да буде одржан трећи наставак припремног рочишта по тужби министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача, бившег начелника Управе за организовани и тешки криминалитет Дарка Илића и некадашњег директора полиције Дарка Ћулума против Давора Драгичевића. Они су га тужили за клевету и траже по 8 000 КМ одштете. Рочиште је одгођено је за 31.мај из техничких разлога.

Због немогућности да тужиоци отворе ЦД са доказима које је доставио адвокат Давора Драгичевића, Драган Толимир, четврто рочиште ће бити одржано крајем маја. Толимир каже да је суду прије 6 мјесеци достављен доказни материјал те да је одлагање рочишта куповање времена. 

„Тужилац се данас изјаснио да није успио да очита ЦД на ком се налазе снимци ја сам му дао свој да очита, јер да нешто није било уреду са снимком не би га ни ја могао очитати. Међутим, очигледно да је у питању површан преглед ЦД-а и то ће се отклонити. МУП РС може да отвори сваки ЦД па и онај са којег су избрисани подаци, према томе, овдје није био проблем са отварањем ЦД-а. То све показује да је ово један исцениран и намјештен поступак да се ту свашта дешавало и да су оправдане сумње Давора Драгичевића које је изнио у овом предмету“, каже Драган Толимир, адвокат Давора Драгичевића.

На рочишту су била и три члана групе Правда за Давида. Једна од њих је и Мерлина Ивић. Каже да је нелогично да се свако рочиште одлаже због разлога који нису довољно јаки за такав потез суда.

 „Ово је заиста црпљење енергије и родитеља и чланова групе, грађана. Ова тужба коју су поднијели ови срамни припадници МУП-а РС јер се ради о клевети коју су поднијели Драган Лукач, Дарко Илић и Дарко Ћулум, ово ће пасти на суду, а све ће то да плате грађани“, каже Мерлина Ивић из групе Правда за Давида.

У тужби која је поднесена 21.маја 2018.године, а која је допуњена у новембру исте године, Драгичевић се терети да је током протеста на Тргу Крајине, због неразјашњеног убиства, више пута понављао како су наведена лица „саучесници у убиству његовог сина.

Апсурдно је, кажу из групе Правда за Давида, да Лукач, Ћулум и Илић тужбом против Давора Драгичевића траже по 8 000 марака ради накнаде штете због клевете. 

„Умјесто да се суди њима, да се против њих подижу тужбе и да окружно тужилаштво по службеној дужностти процесуира њих, дешава се супротно али то је постало редовно  и ја вјерујем да ће томе коначно доћи крај. Да је тужилаштво на вријеме реаговало на наше кривичне пријаве, ништа се не би десило оволико али пошто онићуте, онда је нормално да имате наставак репресије од стране полицијских органа“, каже Озрен Пердув, група Правда за Давида.

Након што три године није било помака у истрази о убиству Давида Драгичевића, средином априла ове године, Тужилаштво БиХ је преузело предмете који се односе на истрагу кривичног дјела против живота на штету Давида Драгичевића. 

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Милутин

21.05.2021 13:05

Немогу очитати ЦД ?? Нека дају ђаку основцу он ће то час посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крезо

21.05.2021 13:23

Бајина хунта. Суд њих никад неће судити, а друге ће кажњавати за вербални деликт. Момак убијен, а никада правде, а бајини криминалци туже жртву. Апсурд. Неће ово ићи у бескрај. Режим се почео гадити свима који се осјећају као људи. Мора баја пасти, а керови ће сами побјећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

21.05.2021 13:29

Нецес изгањати правду јер немас доказе тј. нестали су или унистени од стране тузиластва а исти ти тузиоци не могу бити кривицно гоњени ако направе "пропуст или погресну процјену" у обављању свог посла. А то им отвара много, много могуцности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

21.05.2021 14:21

Треба звати у помоћ ванземаљце да зауставе репресију над педерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деру како хоце

21.05.2021 14:22

Док могу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста ли це сад..

21.05.2021 14:44

..хоботница да смисли

Name

Петар

21.05.2021 14:56

Министарство унутрашњих послова Републике Српске претворено је у министарство криминала и насиља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

21.05.2021 15:09

Тај суд је обицна лакрдија.Био сам тамо прије неки дан.Као кафана сеоска.Неке зене у уским и кратким сукњама ходају. Види се расуло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

21.05.2021 15:10

Тамо хапсе судије.Замислите код нас неког хапсити а није усијекао 3м дрва у дрзавној суми.Онда знате да су све границе пресли,цим их хапсе.

ОДГОВОРИТЕ