СНСД је највећи непријатељ Срба у Федерацији БиХ

Највећи непријатељ српском народу у ФБиХ је СНСД. Босански Петровац смо изгубили због СНСД који је имао свог кандидата. Позивамо странке које дјелују у ФБиХ да се придруже осовини ДНС и СНС.

Република Српска 21.05.2021 | 13:38
СНСД је највећи непријатељ Срба у Федерацији БиХ

Никица Боснић, предсједник Регионалног одбора ДНС за ФБиХ, је изјавио да споразум треба да буде пут ка легитимном представљању Срба у ФБиХ.

Демократски народни савез потписао је коалициони споразум са Српском напредном странком ФБиХ за заједнички наступ на идућим изборима у ФБиХ.

– Досадашњи начин рада није резултирао никаквим добром за Србе у Федерацији. Све нас је мање, монета смо за поткосуривање. Позивамо све странке, НВО и Србе у дијаспори да нам се прикључе, да се Србима у ФБиХ врати нада – рекао је Боснић.

Предсједник СНС ФБиХ Душко Радун је изјавио да се споразум превасходно односи на камтоне 10 и 1. СНС у ФБиХ до сада се борила против лоше политике СНСД у Федерацији. Сигурно је да су у нашој странци млађи људи који су се вратили и започели живот на својим огњиштима. Позиваћемо све партије да нам се придруже, осим СНСД – изјавио је Радун.

Предсједник ДНС Ненад Нешић изјавио је да је циљ јак фронт српских странка у Федерацији. ДНС и СНС у Федерацији су парламентарне странке, имамо одборнике у свим српским општинама. Највећи непријатељ српском народу у ФБиХ је СНСД. Босански Петровац смо изгубили због СНСД који је имао свог кандидата. Позивамо странке које дјелују у ФБиХ да се придруже осовини ДНС и СНС. Овај споразум ће се проширити на цијелу ФБиХ. Ускоро ћемо организовати Градски одбор ДНС у Мостару, а имамо позива да се организује градски одбор у Сарајеву. Срби у ФБиХ треба да схвате да партије у Бањалуци на њих нису заборавиле – рекао је Нешић, преноси Српскаинфо.