Имамо организовану мафију у правосудном систему!

Некадашњи радници "Јелшинграда" испред Основног суда у Бањалуци подсјетили су на десетогодишњу борбу коју воде због скидања новца са стечајног рачуна "Јелшинграда", а што је прије више од десет година дозволио судија Небојша Пејовић који је недавно у акције СИПЕ ухапшен због примања мита.

Република Српска 20.05.2021 | 15:36
Имамо организовану мафију у правосудном систему!

У дуготрајном процесу успјели смо да вратимо новац на рачун "Јелшинграда" у стечају, а најновијом пресудом Еуромотор којем је судија Пејовић дозволио да са стечајног рачуна скине 2 милиона марака стечајних повјерилаца, дужан је да уплати и камату, објашњавају некадашњи радници "Јелшинграда".

Тврде да су на незаконитост поступака судије који је дозволио скидање новца са стечајног рачуна указивали прије десет година али да их нико није слушао.

Радници некадашњих бањалучких привредних гиганата очекују да истрага буде проширена на још многе судије у Бањалуци због којих су, како тврде, пропадала бањалучка предузећа а радници остајали на улици у пропалим стечајним поступцима на којима су се појединци обогатили.

Судија бањалучког Основног суда Небојша Пејовић ухапшен је у акцији СИПЕ 21 априла због примања мита од 1000 евра за ријешавање привредног спора. Из Републичког тужилаштва по чијем налогу је спроведена акција хапшења не откривају превише детаља о истрази. Почетком маја су одговорили да је истрага у току.

Између осталог и због случаја Пејовић и потенцијалних незаконитости у привредним споровима Привремена истражна комисија Парламента БиХ је на саслушање позвала предсједника Окружног привредног суда у Бањалуци Асмира Коричића и судију тог суда Игора Дабића. Њих двојица ће пред том комисијом бити саслушани у наредним данима потврђено је БН-у.

 (БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

греендестинy

20.05.2021 13:47

Тај Дабић је пресуђивао у случајевима гдје је Бања Лука губила земљиште. Уффф, могло би бити паклено пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

20.05.2021 13:55

Овако нам је завршило све и једно предузеће, а не само "Јелшинград".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.05.2021 16:29

Све што неваља за народ и борце у РС, направила је бурлина раја.

Name

Ама

20.05.2021 16:39

Плацка предузеца банака лоповска приватизација стецајна мафија земљисна мафија градјевинска мафија прависудна мафија здравствена мафија фармацеутска мафија политицкотајкунска мафија итд итд коза ностра 21 вијека

Name

На правом сте мјесту

20.05.2021 15:25

Узроку свих проблема, недаца у овом друству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еуромотор

20.05.2021 17:23

А има ли Вито Поповиц и његов син адвокат Александар несто са тим? Само погледајте ко је заступао Еуромотор који је скинуо новац и све це вам бити јасно. Спрега адвоката и судије Пејовица је довела до катастрофалног полозаја радника овог предузеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

администратор

20.05.2021 17:48

Сампион у малверзацијама у основном суду у Бањалуци је судија Славица Славниц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

20.05.2021 20:55

То није судство у РС него клуб великих криминалаца које треба укинути и ослободити народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор

21.05.2021 04:59

Три човека досла да се боре. Срамота! Истина, правосудни систем је накарада, у сваком сегменту, заборавили су и адвокатски банду, који упорно сарадјују са тузиоцима, и судијама, који наговарају клијенте на зло, и онда се тале са овом бандом..

ОДГОВОРИТЕ