Скандирања у ресторану: "Курц мора да оде"

Аустријски канцелар Себастијан Курц, вицеканцелар Вернер Коглер, министарка туризма Елизабет Костингер и државна секретарка Андреа Мајер, који су се састали на ручку у бечком Пратеру, сигурно су изгубили апетит, пишу аустријски медији.

Регион 19.05.2021 | 21:38
Скандирања у ресторану: "Курц мора да оде"

Разлог томе је скандирање које их је дочекало у угоститељском објекту. "Морате иц́и, Курц мора иц́и", викали су људи у пивници.

Разлог представљања владајуц́е странке у гастрономском објекту била је конференција за штампу првог дана отварања Аустрије након седмомесечног закључавања. Међутим, све је добило бизарну ноту када су се лажни новинари умешали међу новинаре. Побуњеници против вакцина и мера заштите од короне које је полиција уклонила непосредно пре доласка канцелара оставили су слогане и инфилтрирали се у новинаре.

"Лажна новинарка" је уместо микрофона у ваздуху имала четку за чишц́ење. Канцелар Курц је на њена питања одговарао мирним тоном, попут „шта ц́е бити са онима који не желе да се вакцинишу“. Истакао је да се вакцине не форсирају.

Други новинари нису могли добити реч и добити прилику да питају јер је „жена са четком за чишц́ење украла шоу“. Канцеларов тим за комуникације и личну сигурност омогуц́ио је да се неугодне ситуације одвијају без проблема. Изгледало је да му се сви ругају. Међутим, не можемо а да не приметимо да се приликом повратка у гастрономске објекте Себастиан Курц појавио у нешто светлијем тону одец́е.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар