Предложен притвор Лиздеку, повезан са групом Елеза

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за Недељка Лиздека, који се доводи у везу са дјеловањем криминалне групе Дарка Елеза.

Република Српска 19.05.2021 | 15:54
Предложен притвор Лиздеку, повезан са групом Елеза

Хапшење Лиздека резултат је оперативне акције коју су, уз надзор тужиоца, спровели полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске на подручју Источног Сарајева, а у оквиру истраге о дјеловању Елезове организоване криминалне групе, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Лиздек је, између осталог, осумњичен да је учествовао у незаконитим радњама отуђења, набављања и управљања моторним возилом које су користили извршиоци тешког убиства, реализованог на начин мафијашких егзекуција, а које је почињено у мају 2018. године на подручју Источног Сарајева.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац је предложио мјеру притвора због опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и да би боравком на слободи могао починити ново кривично дјело или завршити започето.

Тужилаштво БиХ наставља интензивно спровођење истражних радњи у наредном периоду.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар