Селаковић опозвао амбасадора Србије у Пољској

Министар спољних послова Никола Селаковић одлучио је да амбасадор Србије у Пољској Никола Зуровац, буде хитно враћен у нашу земљу.

Србија 19.05.2021 | 15:28
Селаковић опозвао амбасадора Србије у Пољској

Према писању Блица, Зуровац је потписао писмо подршке пољској ЛГБТ заједници са још 40 амбасадора других земаља, а да о томе није обавијестио министра Селаковића.

Како наводи извор листа, иако писмо само по себи није проблем Зуровац о свему томе није обавијестио министра Селаковића, а српска дипломатија је остала потпуно неприпремљена за очекивано негативну реакцију конзервативних власти Пољске.

Додаје се да је Зуровац потписао писмо дан уочи посјете Селаковића Пољској, што је наишло на негативну реакцију тамошњих конзервативних власти, тим пре што земље региона, Мађарска, Румунија и Бугарска, нису подржале писмо.

– Због овога је отказана посјета министра спољних послова Пољској која је требало да буде реализована данас и сутра – наводи извор.

О одлуци о опозиву Зуровца требало би да се расправља на сједници Владе која ће се одржати у четвртак.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милица

19.05.2021 13:56

А ко га је поставио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

19.05.2021 15:19

Под хитно на принудни рад и одузети све што има и њему и његовој фамилији како покретну тако и непокретну имовину поделити народу.

ОДГОВОРИТЕ