Шаровић зна ко је главни кривац за стање у Српској и ко је преносио надлежности на БиХ

- Република Српска није била никада слабија и сматрамо да горег начина управљања и стања у земљи, прије свега у Републици Српској, није било и да је за то одговорна власт на челу с Додиком - казао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Република Српска 19.05.2021 | 08:22
Шаровић зна ко је главни кривац за стање у Српској и ко је преносио надлежности на БиХ

Он у разговору за "Мрежу" каже да Додик у посљедњих неколико година има хазардерски однос, адвентуристички, с различитим иницијативама које немају за циљ да мијењају стање у БиХ.

Коментаришући Додикову изјаву да ће опозиција уколико побиједи сахранити Републику Српску, Шаровић је рекао да Република Српска није била никада слабија и да горег начина управљања и стања у земљи, прије свега у Републици Српској, није било и да је за то одговорна власт на челу са Додиком."

"Посљедњих дана је имао тих пар иницијатива које су, по нама, хазардерске, врло опасне за Републику Српску, играње са судбином земље, не само Републике Српске, јер се то не тиче само Републике Српске. Ми смо врло јасно рекли - господине, ти заузимаш ту позицију, али наше је право да кажемо да се с тим не слажемо и да нас водиш у неизвјесност коју ми не желимо", казао је Шаровић.

Он је рекао да је неизвјесност уколико имате намјеру да отворите нека питања која у суштини значе распакирање Дејтонског мировног споразума.

"Можда Додик мисли да је то уреду, наше је да јавности кажемо да то није уреду и да не може донијети ништа добро. Уосталом, није персона, особа, нема тај капацитет, кредибилитет да сам понесе нека тако крупна питања. Немаш ни међународну подршку, немаш ни пријатеља и сматрамо да је то твоје једноставно играње са судбином Републике Српске", казао је Шаровић.

Наводи да је и прича о раздруживању непосредни повод и да је Додик лансирао и ту причу.

"Иначе, кад он нешто лансира, мора то да каже да изгледа бомбастично да би се заокупила јавност око тога. Да би касније ретерирао и рекао разговор о будућности БиХ. Вјероватно је добио неке пацке, неке критике. Од кога, он то зна", казао је Шаровић у разговору за "Мрежу".

Додик треба да се свађа у Сарајеву, а не у Бањој Луци

"Подлога за ове иницијативе које подноси Додик у Народној скупштини Републике Српске лежи у једном дијелу пренесених надлежности које су се десиле у посљедњих 20-ак година с Републике Српске на државном нивоу. То је сад аларм да се покрену неке иницијативе да се или мирно раздружимо или да се све ово врати Републици Српској, заборављајући да је главни кривац и саучесник и онај ко је пристао на пренос тих овлаштења, управо Додик, СНСД и људи који су тада представљали БиХ", нагласио је Шаровић.

_ Чак и да је Додик у праву да надлежности могу да се врате - каже Шаровић и наводи да што се њега (Шаровића) тиче те надлежности нису требале да буду пренесене, али јесу.

"Пренесене су рукама и гласовима посланика СНСД-а. Вратити то је Сизифов посао и морају сви да се сложе око тога. Рекао бих да Народна скупштина није право мјесто за ово што се дешава. Али он је члан Предсједништва БиХ, бори се са Џаферовићем, са Комшићем. Ја мислим да је то прави терен за такво нешто. Али он жели позорницу на којој може да доминира и да злоупотребљава ту позорницу."

(БН) 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Избјеглица

19.05.2021 06:42

Поред снсд- сда немора ни постојати. СНСД је довољан за обе стране. Хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

20.05.2021 04:53

И будала види да додо у страху од робије и губитка власти пошто пото хоце да се..закуха. .како неби сам остао на стубу срама за све сто је радио и као обицно гура у ватру друга ледја

Name

Урош

19.05.2021 06:42

У праву си Шаровићу Додик је лопов и велики манипулатор.Само не лаже кад спава и не отвара уста.Има доста ухљебаша око њега и они исто бране своје добро.Високе плате а баш ништа не раде.Мало сам љут и на опозицију извести народ на улицу изгледа да нико нема муд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

19.05.2021 11:00

Уроше. Пратим те.

Name

Мики

19.05.2021 06:57

Не треба правити баук око “преноса надлезности “. Тако се осигурава стандардизација услуга, роба, набавки, итд, итд. Мањи је простор за манипулацију и штите се управо градјани. Ако су пренесене надлезности не значи да смо мање Срби. Овим коментаром не брани Бурлета него само зелим реци да пренос надлезности и јацање државних институција не иде на штету градјана, већ напротив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.05.2021 11:02

Лијеп ти надимак,али право име није тешко погодити или си и ти огрезао СНСД секташ.

Name

Логика

19.05.2021 06:58

Он би да распакује Дејтон и да угаси Републику Српску под изговором да је уједини са Србијом. То је последњи ексер који има наредбу да закуца у ковчег и после тога пакује кофере и са новим авионом у Јужноафричку Републику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

19.05.2021 06:59

Е мој Шаровићу, са народом борцима и РС влада жестоки криминалац свих ових година РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дупло голо

19.05.2021 07:10

Шта је занимљиво, он је највише заслужан за пренос надлежности, преносио их је а на изборима није био "кажњен" од бирача, што по демократским принципима значи да његови бирачи нису имали ништа против преноса надлежности а то значи да је бирачка база политички неписмена, неписмена је зато што се деценијама дезинформише и данас то траје. Већина грађана РС ни данас након толико година не зна шта је потписано у Дејтону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена Дјаксиц

19.05.2021 07:13

Сто прије Додик оде са власти имацемо мању колатералну стету његове криминалне епохе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

19.05.2021 07:13

Ма ко дирне Милорада дирно је у Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

19.05.2021 07:44

БРАВО ШАРИВИЋУ НА ВАШЕМ КОМЕНТАРУ,И ИСТИНИ О КОЈОЈ ПОЗИЦИЈА НЕ СМЕ НИ ДА ПИСНЕ,А ЗНАЈУ И ОНИ КО ЈЕ ТА ЊИХОВА ЗВЕЗДАНА АЈКУЛА,КОЈА ЋЕ ИХ ПРОГУТАТИ КАД ДОЂЕ ВРЕМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

19.05.2021 08:07

Не вјерујем ни Додику ни Шаровићу, ни СНСД-у ни СДС-у...свијетле тачке су Вукан, Босић, Мектић и Јелена. Драшко за сада ништа посебно урадио није, али још има времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

19.05.2021 09:21

За Јаффу ? Све је ок сто казес али не разумијем то за Драска , он је херкулез против кога се бори и ста је до сада направио. Па он се бори против највеце мафије на балкану ! Он никада није сигуран када ујутро устане да ли це увеце леци и обрнуто!!

Name

Да, да

19.05.2021 10:39

Зна изгледа за се. Али слабо за друге. А да му је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЕ

19.05.2021 11:13

Није Додик лош. Лоши су људи око њега. Жељка, Мазалице, Жуњици , Тегелтије и остале варалице. Растјерај Миле увлакаче !

ОДГОВОРИТЕ