Нетанијаху наредио војсци: Наставите да гађате

 Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је вечерас да је наредио Израелским одбрамбеним снагама (ИДФ) да наставе да гађају, како је рекао, терористичке циљеве у Појасу Газе.

Свијет 17.05.2021 | 22:23
Нетанијаху наредио војсци: Наставите да гађате

Он је након састанка са највишим званичницима одбране рекао да ће Израел "наставити да дејствује док год је потребно како би вратио мир и безбједност за све израелске грађане".

"Директива је да ИДФ настави нападе на терористичке циљеве, које изводи добро", рекао је Нетанијаху, преноси Тајмс оф Израел.

Он је навео да је ИДФ данас елиминисао још једног команданта организације Исламски џихад, погодио подморницу Хамаса и да, поред осталих мета, наставља да гађа мрежу подземних тунела Хамаса.

Сукоби између Израела и Палестинаца почели су 10. маја након сукоба код џамије Ал Акса у источном Јерусалиму.

Према посљедњим подацима, у размјени ракетне паљбе која траје од 10. маја погинуло је 10 Израелаца и више од 220 Палестинаца.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

17.05.2021 21:48

Када слусас изјаве појединих свјетских дрзавника онда увидис да ови наси нису ни толико лоси Изгледа да је цитав свијет отисао у три ... Ова изјава Израелског предсједника у доброј мјери подсјеца на изјаве насе(г) политицара(ке) Имате право само једном погадјати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

18.05.2021 09:41

Морамо сачувати што више наше дјеце убијте што више палестинске дјеце! Ова флоскула одомаћила се у свету! При томе шта су ова дјеца? Да ли људи бољи од свих оних који воде овај рат, или мишеви или кромпири или политички поени у борби за власт? Не знам ко снабдева Хамас ракетама, а чули смо да је Америка одобрила продају Израелу скоро милијарду долара наоружања, с изгледа да би још коју милијарду па ће онда хитно гласати у СБ да се сукоб хитно прекине. Дотле дјецо, будите стрпљиви и бројите у ком покушају ће чике да се договоре. А можете се и кладити са дјецом преко границе, јер дјеца нису сигурно крива...Ваљда ће починиоци бити оптужени за ратне злочине! Но сумња, јер о томе одлучују неки други злочинци!