Познати се опраштају од Ђорђа Марјановића!

Легендарни певач Ђорђе Марјановић преминуо је у 89. години од последица корона вируса, а познати се опраштају од њега емотивним речима.

Магазин 15.05.2021 | 21:53
Познати се опраштају од Ђорђа Марјановића!

Водитељ Миња Субота се огласио за Курир и истакао да му је жао што није дочекао 90. рођендан.

"Век смо провели на бини, путовањима, у дружењу. Жао ми је, он је умро пред 90-у годину. Не могу да верујем да је отишао, навикли смо да је он увек ту. Он је сигурно највећа звезда коју смо ми имали и пионир свега онога што се после дешавало у нашој популарној музици. Први је одржао солистички концерт, прва лонг плеј плоча коју је снимио ПГП РТС била је његова. Његова популарност у Југославији и Србији била је невероватна. Имао је своје клубове. Он се цео предао тој сцени. Сваку песму, сваки ред је размишљао како да интерпретира. Није случајно што су њега толико волели - био је поштен у свему. Жртвовао се до краја. Његова популарност у овдашњем СССР-у имала је невероватне размере. У тој земљи нико није био тако популаран као Ђорђе Марјановић. Стално су га позивали у Русију, осећали су да је он део њихове публике, део те земље. Увек сам био уз њега, колико год сам могао. Организовао сам му његове јубиларне рођендане, телевизијске преносе из Дома Синдиката - то су биле велике феште. Он тада већ није могао да пева, али када изађе на сцену и пусте плејкбек - то су овације. Мислим да је последњи пут певао са мном - помогао сам му на мом јубилеју. То је била једна дирљива нумера - "Подмосковске вечери" смо певали са хором и оркестром. Било је јако дирљиво, људи су плакали у сали - али он је певао. Никад се није предавао. Писао је и добре текстове и све што је радио - обрађивао је на свој начин. Ми смо данас изгубили највећу звезду популарне музике коју смо имали. Тешко да ће га неко надмашити. Бележи он велики период. Он би се и појављивао, али имао је проблем са ногама. Разумео сам га - не може, а да не буде у покрету. Он је велики, поштен и искрен уметник. Сигуран сам да је највећа звезда популарне музике коју смо имали. Његови концерти су били догађаји за публику. Шокиран сам био кад сам чуо, знам да се пазио - али да оде због короне... Ђорђе је у Москви певао на стадиону Лужники, где стаје 16.000 људи. Он је пет, шест дана пунио стадион. То данас није могуће. Москва је долазила да га слуша. Колико је солистичких концерата у Београду направио... Била је додела Златног микрофона и он га није добио - онда су из Дома Синдиката изашли, изнели га и држали га на раменима на сред Теразија. Милиција је мислила да је револуција, сви су дошли да виде шта се догађа.", рекао је он.

Водитељ Огњен Амиџић се такође огласио и истакао да му је жао што није имао прилику да с евише дружи са њим.

 

"Њега сам упознао када смо сарађивали заједно. Нажалост, нисмо имали прилике да више причамо и да се више упознамо - али је та сарадња била дивна. Мени је он остао у лепом сећању, као један од највећих уметника", посебан човек.

Романа Панић објавила је фотографију са Ђорђем, са једног од концерата, истичући да јој је била част што га познаје и пева са њим.

– Збогом чика Ђорђе! Била је част познавати Вас и певати са Вама… Хвала за име, хвала за све! Нека Вам је вечна слава!

Ћерка Микија Јевремовића, Јелена, објавила је фотографију на којој је са покојним оцем и Ђорђем Марјановићем и истакла да је врло потресена овом тужном вешћу.

 

– Јако сам се потресла вешћу да нас је напустио велики пријатељ, певач и борац Ђорђе Марјановић. Ова фотографија ми нема цену и срећна сам на успоменама које су се низале деценијама док су се мој тата и Ђорђе дружили и певали заједно… Нека Ти је лака земља, добри наш Ђорђе, поздрави ми тату и певајте са анђелима… Живећеш заувек – написала је она.

(Курир.рс Фото: принтсцреен)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ММ

15.05.2021 22:02

Збогом легендо,поцивај у миру.

ОДГОВОРИТЕ