Ђоковић заказао финале са Надалом

Новак Ђоковић је изборио пласман у финале Мастерса у Риму. Он је у другом полуфиналу савладао домаћег такмичара Лоренца Сонега са 2:1 у сетовима(6:3,6:7, 6:2) и у финалу ће играти против Рафаела Надала.

Тенис 15.05.2021 | 21:26
Ђоковић заказао финале са Надалом

Ђоковић ће покушати да дође до шесте, а Надал до 10. титуле у Риму, а тренутно српски тенисер у међусобним дуелима води 29:27.

У првом сету Новак Ђоковић је одиграо сјајно. Био је српски тенисер веома сигуран на свој сервис и није дозволио ривалу ниједну шансу да га опасније угрози. За освајање првог сета требао му је само један брејк који је направио у четвртом гему када је повео 3:1 а затим потврдио за 4:1.

Упркос великој подршци са трибина Сонего није успијевао да опасније нападне српског тенисера. На старту другог сета тенисери су били сигурни на свој сервис. Први је запријетио Ђоковић, али је на његову брејк лопту Сонего одговорио сервис винерима. Још већу шансу имао је у седмом гему када је пропустио три брејк лопте. Италијан се некако спасио и дошао до изједначења. Италијан се спасио и у деветом гему када је Ђоковић пропустио двије брејк лопте.

И умало је стигла казна. Сонего је успио да дође до двије сет лопте али је Новак спасио и дошао до 5:5. На крилима тога сломио је младог Италијана. Направио је напокон брејк, а затим сервирао за побједу. Међутим није искористио двије меч лопте и Сонего је изборио тај брејк. У њему је српски тенисер повео 3:0 али је Италијан уз подршку публике преокренуо и добио други сет.

Много драме је било и у трећем сету. Сонего је имао 40:0 на сервис ривала, али је Ђоковић успио да се смири и веже пет поена и добије први гем. То му је донијело снагу па је направио брејк који је потврдио за вођство 4:1.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Браво

15.05.2021 20:04

НОООЛЛЛЕЕЕ ?????????‍♂️????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2021 20:28

Јел није играо данас са Циципасом полуфинале?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сутра

15.05.2021 20:38

је једна побједа доста,НОЛЕ СРЕЦНО!

ОДГОВОРИТЕ