Европска унија већ има услове за отварање туризма

Европски комесар за унутрашње тржиште Тхиеррy Бретон казао је да Европска унија већ има праве услове за сигурно отварање туризма током љета.

Босна и Херцеговина 15.05.2021 | 10:10
Европска унија већ има услове за отварање туризма

Он је јуче на Форуму о одрживом туризму у Порту нагласио да је ситуација и даље тешка, али да ЕУ има средства за отварање туризма, пренијела је данас "Синхуа".

"Ситуација остаје тешка. Међутим, сигуран сам да коначно видимо свјетло на крају тунела и сада имамо средства", рекао је Бретон.

Према његовим ријечима, значајно повећање капацитета за производњу вакцине наговјештава да ће бити довољно доза за вакцинисање 70 посто становништва у ЕУ до средине јула.

Бретон је истакао да су Европски парламент и Европски савјет сада спремни да до краја мјесеца заврше преговоре о Цовид пасошима у Европи, те да је убијеђен да ће сертификати бити спремни за љето.

Португалски министар економије Педро Сиза Виеира изјавио је на форуму да чланице ЕУ треба да усвоје заједнички приступ поновном отварању туризма усредсређујући се на непосредан опоравак тог сектора.

Он је нагласио да је сектор туризма кључан за опоравак европских економија у свјетлу кризе изазване пандемијом Цовид 19.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хм

15.05.2021 08:42

услови нису никад ни нестали. сами сте направили пландемију и пландемијске услове.

ОДГОВОРИТЕ