СДС осудио нападе у просторијама странке

Полицијској станици Источно Сарајево 12. Маја пријављено је да је непознато лице ушло у просторије СДС-а у овој општини, направило материјалну штету и вербално напало запослено лице. Из ове странке најоштије су осудили овај напад и апеловали на све политичке партије да спријече овакве догађаје. 

Вијести 14.05.2021 | 18:05
СДС осудио нападе у просторијама странке

На очиглед пролазника око 13 часова и 30 минута 12. маја ове године непознато лице упало је у канцеларију Српске демократске странке у општини Источно Ново Сарајево и ударцима ногама развалило врата, покушало да полупа портале, те упутило вербалне пријетње челним људима и секретару ове странке. 

Одборник СДС-а у општини Источно Ново Сарајево Босиљка Дуњић рекла је да је овај случај одмах пријављен Станици полиције Источно Ново Сарајево.

„Ми се надамо да ће надлежне институције предузети све мјере из своје надлежности како би се починилац овог кривичног дјела открио и законски процесуирао“, истакла је Дуњићева.

Одборници СДС-а у Скупштини општине Источно Ново Сарајево сматрају да је овај напад још један у низу од политичких притисака на њихов клуб одборника, јер су на протеклим сједницама указивали на бројне неправилности које проводи актуелно руководство ове општине предвођено СНСД-ом.

Подсјећају да овај инцидент није једини напад на СДС протеклих дана, на локалном и републичком нивоу. 

„Упућиване су вербалне пријетње посланику Небојши Вукановићу, а запаљено је и возило Сање Деретић. Сматрамо да политички лидери морају бити умјеренији у својим изјавама, јер очигледно је да њихови активисти њима слијепо вјерују“, нагласио је одборник СДС-а у Скупштини Општине Источно Ново Сарајево Стефан Игњатовић. 

Шеф Клуба одборника СДС-а у Скупштини општине Источно Ново Сарајево Натко Суџука истиче да се на подручју ове локалне заједнице дешавају многи догађаји који изазивају страх код становништва. 

„У темеље овог града многи људи су уградили своје животе, и да на неки начин могу да виде све ово што се сада дешава, вјерујем да би их то убило додатно. Морам да споменем случај од прије пар мјесеци гдје су два младића бошњачке националности испред Дома здравља у Лукавици на смрт пребила нашег суграђанина Предрага Мојевића“, подсјетио је Суџука и додао да се у вези тог случаја није „дигла никаква прашина“, иако се на тај догађај морало реаговати на много другачији начин.

„Прије само пар дана у непосредној близини наше канцеларије у згради преко пута, прешаран и префарбан је ћирилични натпис Српско Сарајево, а префарбана је и застава Републике Српске, те грб Војске Републике Српске. Шта онда да ми очекујемо од људи који не живе овај град и не воле овај град, кад ми сами себи дозволимо ситуације и дешавања која су се десила овдје прије два дана“, закључио је Суџука. 

У току дана Полицијска управа Источно Сарајево издала је саопштење у коме се наводи да је ухапшено лице иницијала Д.К. из Источног Новог Сарајева, које се сумњичи да је извршило кривично дјело „Нарушавање јавног реда и мира“, у просторијама СДС-а у Спасовданској улици у Источном Новом Сарајеву,  те да је исто санкционисано. 

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ОБЕЛИX

14.05.2021 17:20

Будала је увек било и биће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

15.05.2021 12:01

Зашто је будала ?