Град Бијељина ће субвенционисати превоз ученика

Градоначелник Љубиша Петровић потписао је данас уговоре са шест аутопревозника о субвенционисању превоза 1070 ученика основних и средњих школа са подручја Града Бијељина.

Република Српска 14.05.2021 | 12:30
Град Бијељина ће субвенционисати превоз ученика

„Учешће Града у субвенционисању је 30 конвертибилних марака по ученику. На овај начин избјегли смо повећање цијене превоза, родитељима омогућили уштеду у кућном буџету, а аутопревозницима ублажили посљедице штете коју трпе због епидемије вируса корона", истакао је Петровић.

Аутопревозник Милан Чутурић захвалио је градоначелнику и Градској управи на разумијевању које су исказали поводом субвенционисања.

„Цијена превоза за ученике остаје иста и износи од 45 до 75 КМ, у зависности од релације. Као што знате наша дјелатност је једна од најпогођенијих посљедицама вируса корона и зато нам је субвенција итекако добро дошла", задовољан је Чутурић.

На састанку је било ријечи и о изналажењу бољих рјешења у вези са  функционисањем градског саобраћаја, нарочито у центру града.

„Заказали смо састанак за четвртак наредне седмице са представницима ресорних одјељења Градске управе, Полицијске управе Бијељина и аутопревозника, да бисмо чули стручна мишљења с циљем бољег регулисања саобраћаја", најавио је градоначелник Петровић. Он је додао да ће се на овај начин кренути у поступак рјешавања проблема саобраћајне гужве и недостатка јавног градског превоза, оцјењујући као недопустиво да га други дан по величини у Републици Српској још нема.

Власник предузећа „Семберија-транспорт" Пантелија Митровић поручио је да би увођење јавног превоза било веома значајно, како са аспекта повезивања руралног подручја са градом, тако и због јефтинијег превоза грађана.

„За превознике би то било изузетно корисно, јер би смо обезбиједили сигурније пословање и очување радних  мјеста. Уз договор са градоначелником, јавни превоз био би субвенционисан, као што је то пракса у већини развијених држава. Према досадашњим искуствима потребно је око годину дана да се изради квалитетна студија изводљивости, да бисмо кренули у реализацију, а ми смо данас са градоначелником започели разговоре на ту тему и очекујемо да овај пројекат и заживи", закључио је Митровић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Р

14.05.2021 10:43

Браво. Корак по корак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.05.2021 12:23

И овај у БЛ обеца бесплатан превоз, па ниста јос.

Name

Ре ре

14.05.2021 13:37

Нека те мазалица провоза мало дзаба.

Name

Галеб

15.05.2021 04:07

Петровицу одузми стоје мицо мициц оплацкао Од његових дебила и сва дјеца семберије Наредних 50 гидина имају бесплатан превоз И оброк у свим сколама ако то неурадис исти си криминалац као и мицо мициц зато су хиљаде дјеце легале без вецере и у сколу песице Без доруцка гладна ,ако си хуманистс а не криминалац одузми оплацкано од дебила мицица и врати народу то је народно

ОДГОВОРИТЕ