Познати преварант опет преварио сточаре

По изласку из притвора због превара више сточара, познати преварант Неџад Дурмић (44) из Грачанице опет се нашао под лупом полиције због сумње да је наставио са старом праксом и једну особу у Петрову поново преварио за овна и јагње вриједне око 420 КМ, сазнају "Независне".

Босна и Херцеговина 13.05.2021 | 19:13
Познати преварант опет преварио сточаре

Упркос бројним апелима полиције да не насједају на приче превараната и не дају животиње вјерујући на ријеч да ће им то накнадно платити, преваранти често искористе људе са села који, вјерујући тим људима, остану и без новца и без оваца.

"Наиме, ПС Петрово у сриједу је пријављено да је Н.Д. из Грачанице у ФБиХ од В.Ж. из Петрова одвезао одређену ситну стоку и да је није платило", навели су из ПУ Добој.

Дурмић је недавно изашао из притвора, а полиција га је ухапсила почетком године због сумње да је такође варао сточаре, од којих је узимао овце, козе и јагњад, лажно се представљајући као месар.

У својим походима варао је најчешће старије људе, који махом живе од узгоја оваца, тако што им је узимао животиње представљајући се често именима познатих и угледних месара. Од домаћина је најчешће под разним изговорима да ће опет доћи и платити све узимао овце, јагњад и козе, а вјерујући му на ријеч - домаћини су товарили животиње.

Полиција га сумњичи да је претходне и ове године на подручју ПУ Добој извршио десетине превара, а сумња се да је преварених још више.

Дурмић се раније у неколико наврата користио именом познатог Прњаворчанина Михада Иришкића, власника "Зелене долине".

Иришкић је тада за "Независне" испричао да је блаћење његовог имена почело прије три године, када су му људи почели долазити да траже новац који им је наводно дужан.

Како је навео, осумњичени преварант би некоме ко Иришкића лично познаје говорио да му је рођак или да ради за њега.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хе Хе

13.05.2021 17:36

Овај је ситан преварант, какви сједе у владама и министарским фотељама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јад

13.05.2021 20:01

Па о цему ви писете то политицари украду док доду на посао онако успут.

Name

Драган Мд

14.05.2021 04:55

А аферу ..ШЕЋЕР,, нико не спомиње а никли су станови по Бечу..

ОДГОВОРИТЕ