Доминација: Новак Ђоковић лако до четвртфинала

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Алехандра Давидовича Фокину са 2-0 у сетовима и пласирао се у четвртфинале.

Спорт 13.05.2021 | 11:34
Доминација: Новак Ђоковић лако до четвртфинала

Иако су неколико пута спаринговали и тренирали заједно, њих двојица никада нису играли званично један против другог.

Овај први меч је без икаквих проблема добио Новак Ђоковић, 6:2, 6:1 у сетовима за тек мало више од сат времена тениса у Риму.

Давидович Фокина је одлично почео меч и направио брејк у првом гему на Ђоковићевом сервису, да би Новак одмах потом одговорио рибрејком, а у прва четири гема је било напето и гласио је резултат 2:2.

Потом Ђоковић успева да освоји четири гема у низу, није имао нити једну грешку из бекхенда и сјајно сервирао, погашао линије и углове баш како је замишљао и славио у првом сету са 6:2.

У другом сету, потпуна доминација најбољег играча света. Пет брзих гемова за Ђоковића и два брејка, па је након равно сат времена тениса на семафору стајало 5:0, а пети гем је Ђоковић освојио асом.

Потом је имао две меч лопте, али је Алехандро Давидович Фокина успео да "избрише кромпир" и освоји један гем, да би Ђоковић потом на свом сервису успео да обезбеди четвртфинале.

Новак лако долази у четвртфинале овог Мастерса, где ће играти са бољим из дуела Матео Беретини – Стефанос Циципас који неће почети пре поднева.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар