СНСД добровољно преносио надлежности на БиХ 

​Бонским овлаштењима уведеним када је премијер био Милорад Додик проширена су овлаштења високог представника којим му је дозвољено да смјењује функционере и намеће законе. Због тога је Педи Ешдаун смијенио 59 функционера СДС-а док је премијер био Милорад Додик, који није стао у одбрану тих људи – рекао је др Милан Радовић, током дискусије у Народној скупштини РС. 

Република Српска 11.05.2021 | 18:35
СНСД добровољно преносио надлежности на БиХ 

„За вријеме мандата Милорада Додика добровољно су легализоване заједничке таблице, грб, застава, заједнички пасоши, гранична полиција... Војска РС је интегрисана у Оружане снаге БиХ 2006. године. Легализовали су Суд БиХ, Тужилаштво БиХ у касарни Виктор Бубањ гдје су током рата мучени сарајевски Срби. Нису реаговали ни кад је химна Боже правде проглашена неуставном..“ – истакао је Радовић, набрајајући надлежности које је СНСД пренио на ниво БиХ током година. 

Радовић је рекао да је огроман списак институција које је СНСД створио на нивоу БиХ преносећи надлежности Републике Српске. 

„Пренесено је 49 надлежности током година и то већина добровољно од стране СНСД а на све то господин Додик каже како је њих неко као преварио. Због тога позив СНСД-а за закључке о дијалогу о будућности БиХ није искрен јер су закључци донесени на сто без икакавог предходне расправе и договора са другим политичким субјектима из Српске“ – закључио је Радовић. 

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Грга

11.05.2021 16:50

Свака на мјесту г.Радовићу, треба хуљама доказати да су хуље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

11.05.2021 20:02

Овом Радовићу капа доле!!! Свака част за дискусију и чињенице које су тачне 100%, само си заборавио да је предао и Брчко из састава РС!!!

Name

Мокро

11.05.2021 20:33

Може причати ста год ко оце али је чињеница да је Додик навукао цијели свијет против нас Срба и РС , ако овако настави за 10 г.РС це потпуно нестати као и Срби у БиХ , и поред свега и чињеница овај глупи народ за њега гласа. Оде нам сав народ и младо и старо, на Романијској регији је народ скоро нестао, села су пуста, нико се не враћа, они ријетки који су остали имају срецу сто раде у Сарајеву и Федерацији јер овдје осим пилана нема ниста друго. Стари умиру масовни а млади су скоро сви напустили овај крај и РС. За све је крив СНСД , на сарајевско романијској регији СНСД проводи терор, то људи не могу поднијети висе. Сутра да се зарати не би имао ко пушку узети . Овај крај је у рату дао највише, а добили смо ниста, данас имамо пустош , НЕМА НАРОДА. Је ли то РС и коме треба таква???? Туго моја за ста смо 4 г.у рововима били , били нас је пуно, села пуна, пуна живота, наде , данас нема скоро никог, оно сте се може видјети су сахране с пар људи и попови , трагедија.

Name

Ре, ре

12.05.2021 04:23

Кад це кренути акција против хуља? Они су хуље 20 година, и нико се не покрену да им стане на реп!!! Засто???

Name

Велики патриота

11.05.2021 16:51

Друзе..Додик је цино све стосу ови наси дусмани тразили само да се докопа власти па да он пустоси ову дрзаву и закида овај јадни народ који својим оцима гледа и слуса све његове зло намјере према овој дрзави и народу али народ на све то сути а Додо дизе кредите и себи присваја милијарде .е мој јадни напацени народе кадцес једном да сватис да си под окупацијом и цизим највецег српског нацисрте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивио резим

11.05.2021 16:53

Наравно до избора. Добро је да је заврсен онај најсигурнији затвор да се тамо затворе а кљуц бацити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

11.05.2021 17:01

Сви сте ви преносили надлежности, само да би остали на власти. Ко је пренио надлежност Управи за индиректно опорезивање, ко је укинуо Војску Републике Српске и формирао ОСБИХиако по Дејтонском мировном споразуму постоји Војска Републике Српске?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урке

11.05.2021 17:10

Свака цаст господине Радовицу. Свака ти је златна. Ти си свјетло на крају тунела за овај напацени српски народ. А Додик је свјестан да му је политицки крај. Доле резим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даниел

11.05.2021 17:52

Интересантно је колико се овдје народу баца прасина у оци. Појам пренос надлезности, се експлоатисе и од позиције и од опозиције. Сви су као против а сви су садгласни да зелимо у ЕУ. Па нема уласка у ЕУ без преноса надлезности на Европску Комисију. Хиљаде и хиљаде надлезности се мора пренијети на ЕУ, или нема у Е У. Тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормалан

11.05.2021 19:25

Ни ријеци не би о некаквој стратегији развоја пољопривреде и застите производјаца на том пољу ни ријеци о стеатегији реформе вец пропалог, презадузеног, осиромасеног здравственог система, ни ријеци о постицајима да се оних 600 м уyросе у прqве сврхе реформе енергетског сектора, закона о непотизму, преиспитивање немегалне имовине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

11.05.2021 19:45

Бас ти Хвала на информацијама господин Радовиц. Цули смо за то и прије а Ово је бас сликовито описано. Ко је год то урадио Нека га стигну Бозије казе! Пуно је мајки заплакало изгинули, рањени синови, инвалиди, а видис насао се неко да као у име народа ради,И тако унистава испацени, исцрпљени народ. Проклет био!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕТЛОСТ

11.05.2021 20:47

УПОРЕДИТЕ РАДОВИЦА И ДОДИКА.ОБОЈИЦА СЕ БАВЕ ПОЛИТИКОМ.ЈЕДАН ЦИВЈЕК КОЈИ НОРМАЛНО ДИСКУТУЈЕ СА ЦИЊЕНИЦАМА И ПОСТУЈЕ САГОВОРНИКА И ДРУГИ КОЈИ ВРИСТИ ЈАИ ДА МУ НЕКО ЕКСЕРЕ ЗАКИВА ПОД НОКТЕ.НАЈСМЕСНИЈЕ ДАНАС КАД ДОДИК КАЗЕ ДА ЈЕ СВЈЕДОЦИО У ХАГУ,ПА СВЈЕДОЦИО ЈЕР ЈЕ СВОЈЕВРЕМЕНО ИЗЈАВИО ДА ЈЕ ТРЕБАЛО ДА КАРАДЗИЦ И МЛАДИЦ САМИ ОДУ У ХАГ.ПОМОГАО ОЕДИ ЕСДАУНУ ДА СМЈЕНИ СВЕ ФУНКЦИОНЕРЕ СДС,ОН САМ ОТЈЕРАО ОРЕДСЈЕДНИКС ПОПЛАСЕНА УЗ ПОМОЦ СТРАНАЦА.ЗА СВЕ ЈЕ БИО КООПЕРАТИВАН ЗАПАДУ.И САД ПРИЦА ДА ЈЕ ИСАО У ХАГ ИСВЈЕДОЦИО.СТА ЈЕ ПОСТИГАО ТИМ СВЈЕДОЦЕЊЕМ .ЈЕСУ ЛИ ОСЛОБОДЈЕНИ ИЛИ ИМ СКРАЦЕНА КАЗНА.

Name

Апелација

11.05.2021 20:15

Паддy, плеасе, врати се, све ти је опроштено. Остаје запамћена његова сарадња са Додик Милорадом, врло јасна и брза, конкретна и конструктивна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бухаха

12.05.2021 05:27

Ја и. Шта сад? Све Додик пренио, а гдје сте ви били све те и ове године? Сакрили се иза Додика и сад вам наомпало да је и вас пренио/превео жедне преко ријеке.

ОДГОВОРИТЕ