Ковид криза: Људи умиру јер кисеоник касни

Ковид криза у Индији показала мање знаке попуштања. Али, седмодневни просек нових случајева рекордно висок. СЗО упозорила: Тај сој брине цео свет.

Свијет 11.05.2021 | 09:36
Ковид криза: Људи умиру јер кисеоник касни

СЗО је саопштила да је сој корона вируса, први пут идентификован у Индији, варијанта која забрињава свет, а неке прелиминарне студије показују да се лакше шири.

Земље широм света послале су боце са кисеоником и другу медицинску опрему како би помогле Индији да превазиђе тренутну кризу са Ковид-19, али многе болнице широм земље боре се са недостатком опреме за спасавање живота.

Једанаест људи умрло је касно синоћ у болници у Тирупатију, граду у јужној држави Андра Прадеш, због кашњења у доласку цистерне која је превозила кисеоник, рекао је владин званичник.

Уз оптерећење медицинских установа због коронавируса, индијска влада је упозорила лекаре да обрате пажњу на нову опасност, знаке гљивичне инфекције мукормикозе код пацијената са ковд-19, јер болнице извештавају о порасту случајева ове ретке, али потенцијално фаталне инфекције.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мирко

11.05.2021 08:20

Испред камере и иза камере, лажи обмане као никад досад, срамно.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле

11.05.2021 10:28

И поред распада система, недостатка кисика, страсног двоструког мутанта пет пута мања смртност него у Р. Српској! КАКО, ЗАСТО ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

11.05.2021 11:22

Годину дана од поцетка короне и милиони заразених а они нису планирали да це им требати кисик. Наравно и ови наси се уздају у лепо време. Направите те фабрике

ОДГОВОРИТЕ