Ухапшен лажни инспектор СИПЕ у Градишци

Припадници МУП-а Српске ухапсили су Неџада Велића (32) из Цазина, осумњиченог да је од октобра прошле године па до маја ове године на подручју Градишке извео шест превара, али и једну крађу.

Босна и Херцеговина 10.05.2021 | 11:09
Ухапшен лажни инспектор СИПЕ у Градишци

Пријављен је да се лаковјерним Градишчанима, у намјери да им извуче паре, представљао као бизнисмен, полицијски инспектор, али и полицајац у пензији те им узимао разне износе, а коначна цифра мјери се у хиљадама марака.

Посљедња у низу превара забиљежена је 6. маја, када је до Градишчанина М.И. дошао мушкарац и представио се као директор фирме из Цазина те рекао да жели купити камион.

"Након што су договорили купопродају и износ, осумњичени је наводно обавио телефонски позив те од М.И. тражио и узео 500 евра под изговором да му треба за куповину агрегата у Градишци. Потом је обећао М.И. да ће му сљедећег дана тај новац вратити када му буде плаћао камион који је договорио да купи од њега", појашњавају извори "Независних".

Схвативши да је преварен, М.И. је пријавио полицији шта га је снашло, а градишки полицајци су се прихватили посла и експресно, у сарадњи са колегама из Приједора, пронашли осумњиченог.

"Полицајци су дошли до оперативних сазнања да се ради о Велићу и да се голфом 6 упутио према Приједору. У 16.30 су припадници ПУ Градишка, у сарадњи са колегама из ПУ Приједор, у мјесту Омарска, зауставили и контролисали голф 6 којим је он управљао. Потом су га припадници ПУ Градишка ухапсили", истичу наши извори.

Испоставило се потом да је Велић осумњичен за још пет превара и једну крађу на подручју Градишке у протеклим мјесецима.

"Осумњичен је да је 3. априла, у градишком мјесту Вилуси, представљајући се као радник Граничне полиције из Козарске Дубице од Ј.Г. узео 300 евра, за шта је требало да му довезе половно возило за дијелове", појашњавају саговорници "Независних".

Велић је осумњичен и да је 13. марта, у градишком мјесту Орахова, представљајући се као власник шпедиције "Велић" дошао у двориште М.Ж. и од њега тражио да купи приколицу коју је овај продавао.

"Када је, како се сумња, угледао да М.Ж. има систем гријања на пелет, Велић му је понудио на продају већу количину пелета по ниској цијени те му узео 1.800 КМ, али му тај енергент никад није довезао", истичу наши саговорници.

Осумњичен је Велић и да је 20. јануара ове године, у градишком мјесту Церовљани, дошао до Ђ.В. те му се представио као познаник и полицајац у пензији, те од Ђ.В. узео 300 марака како би му довезао половно возило за дијелове.

"Средином јануара ове године у мјесту Романовци, како се сумња, Велић се представио као инспектор из Градишке, запослен у Државној агенцији за истраге и заштиту (СИПА), те од М.М. узео 900 КМ како би му помогао приликом регулисања захтјева за оружни лист и добијања дозволе за оружје те му је из куће украо и његов мобилни телефон", кажу саговорници "Независних новина".

Велић је осумњичен и да је у октобру прошле године, у градишком мјесту Бистрица, дошао у двориште Ђ.Ј. те се, видјевши таблу да Ђ.Ј. продаје плацеве, интересовао за цијену и договорио се да их купи.

"Потом је, како је пријављено, након наводног телефонског разговора рекао да треба да купи некакву пресу ту у близини, али му фали 1.200 КМ, да би онда од Ђ.Ј. узео тај новац под изговором да ће му то вратити кад од њега буде куповао плацеве", наводе саговорници "Независних новина".

Уз навођење иницијала осумњиченог, Весна Вучић, портпарол Полицијске управе Градишка, потврдила нам је да је он ухапшен те осумњичен за шест превара и једну крађу.

"Извршењем тих кривичних дјела осумњичени је прибавио имовинску корист у износу од 800 евра и 4.200 КМ", рекла је Вучићева.

О свему је обавијештен дежурни тужилац, који је одлучио да се, након документовања предмета, достави извјештај против Велића.

Велић је, како сазнајемо, полицији познат одраније. Утврђено је да је за њим, такође због преваре, Полицијска станица Бихаћ расписала потрагу, тако да је он након криминалистичке обраде у Градишци предат бихаћкој полицији.

(Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Како неко може

10.05.2021 09:41

Посудити новац особи коју не познаје??

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОРАД

10.05.2021 09:59

НИЈЕ ОН ЛОПОВ, ОН ЈЕ ВРХУНСКИ ГЛУМАЦ, УМЈЕТНИК ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

10.05.2021 10:49

А кад це ухапсити лазног србина, и он се лазно представља, и краде лопатом.

Name

Идеално

10.05.2021 11:36

Па кад прави инспектори сипе ништа не раде, мора неко макар глумити...

Name

Да али

10.05.2021 12:44

Да није ..учио. .факултет са оним нашим.

Name

Гетсбy

10.05.2021 11:20

Ово материјала за резисере филмова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.05.2021 13:41

Шта је са оним инспектори за поткивања Тегелтија. Заборављена прича. Полицајци краду. Мени посјекли 20 великих храстова. Немам коме да тужим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОВАЈ

10.05.2021 16:15

овај це постати додиков савјетник у кампањи хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

греендестинy

11.05.2021 17:29

За оне који нису свјесни о чему се ради, дотични је ситни криминалац који за полицију ради криминалне радње а притом плаћа проценат свега што узме. Пошто није платио проценат, свака сарадња са њим је прекинута тј. ухапшен је.

ОДГОВОРИТЕ