Индија регрутује бивше војно медицинско особље

Индија ће регрутовати стотине бивших припадника војно-медицинског особља да помогну преплављеном здравственом систему, саопштило је данас министарство одбране те земље.

Свијет 09.05.2021 | 21:29
Индија регрутује бивше војно медицинско особље

Очекује се да ће око 400 медицинских службеника из индијске војске служити по уговору највише 11 мјесеци, саопштило је министарство, додајући да су и други војни љекари такође контактирани ради онлајн консултација, преноси Ројтерс.

Смртни случајеви повезани са ковидом 19 обарају рекорде свака два или три дана, а број умрлих порастао је за више од 4.000 други дан заредом.

Многе индијске државе увеле су строге блокаде током протеклих мјесец дана, док су друге најавиле ограничење јавног кретања и затвориле биоскопе, ресторане, пабове и тржне центре.

Расте и притисак на премијера Нарендру Модија да уведе блокаду широм земље као што је то било током првог таласа прошле године.

Индијско љекарско удружење (ИМА) позвало је на "потпуно, добро испланирано, унапријед најављено" закључавање умјесто на спорадичне ноћне полицијске часове и ограничења која су државе уводиле на по неколико дана.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар