Спорно признање Заводу за запошљавање?!

Иако је одлуком Скупштине општине Фоча прописано коме се Повеља општине не може додијелити, ово признање је уручено Заводу за запошљавање Српске. Власт тврди да завод има заслуге за запошљавање у Фочи, а опозиција да је то незаконито и да подаци о броју новозапослених нису тачни.

Република Српска 09.05.2021 | 20:41
Спорно признање Заводу за запошљавање?!

Дејан Дракул је доктор стоматологије, био други у генерацији са просјеком оцјена 9,4 , положио стручни испит, бавио се научним радом, али у родном граду Фочи за њега нема посла.

Истовремено, на свечаној сједници Скупштине општине поводом дана ове локалне заједнице највеће признање Повељу општине добио је Завод за запошљавање РС што је изазвало негодовање опозиције предвођене СДС, чији одборници нису ни присуствовали засједању.

Челници општине нису жељели да стану пред камеру да образложе додјелу повеље правдајући се да је свечана сједница.

Шеф радне једнице Завода за запошљавање у Фочи Милош Милић је рекао да је то учињено јер је Завод за запошљавање додијелио по програму самосталног запошљавања по 10.000 КМ за 105 демобилисаних српских бораца у Фочи. Он је додао да је уз помоћ Завода запослено 90 радника  и да је 712 лица скинуто са списка Бироа за запошљавање.
У Бироу за запошљавање у Фочи евидинтирана су 2.552 лица. 

(БН)  

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

кики

09.05.2021 19:03

Није то тако ни лосе...јер сви упосленици фонда за Завод за запосљавање су уствари социјални слуцајеви..у цјелој Српској.Они су запослени тек онако да буду интегрисани у друству и да добију неки јадни доходак...а да им нико не казе да су велика сиротиња,у мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

09.05.2021 19:38

Награда је "заслужена" јер Завод за запошљавање у Фочи има највише људи на списку од старости од 18 до 65 година и као институција који окупља огромну већину становништва треба да буде награђен. Најназаднија општина на Балкану. За 7 дана доћи ће из Београда (Ана и Зорана) и Бањалуке(Жељка, Радован и Петар др лондонски) да постављају камен темељац("постављен 1957 године, урађена геологија, откупљено земљиште што је 2/3 трошкова али они сада причају о милијарду марака) за ХЕ Бук Бијела и тако запосле свакога ко хоће да ради из Фоче и цијеле Р. Српске. Они хоће 4 пута мању од првобитне која је требала имати инсталисану снагу 455 МW,али да потапа кањон Таре. Најрационалнија је друга верзија са 345МW гдје би нулта кота успора била на Шћепан пољу гдје се састају Пива и Тара и све би било супер кањон Таре очуван, ЦГ да не учествује у пројекту. Ту би требало да се изграде још двије реверзибилне ХЕ Фоча1 55 МW и Фоча2 45 МW, али они хоће малу Бук Бијелу 130МW,а да кошта 3 пута скупље од реалне цијене. за 3 бране. Основали су фирму ХЕ Бук Бијела и води је ренген техничар бивши директор НП Сутјеска и са њим Чавићев солдат са лажном дипломом, ту су хашки осуђеник и неке конкубине, али инжињера нема па знате колико ће бити нешто од тога. Предлажем Вучићу да направи највећу брану у Европи у Паунцима и потопи Фочу и Дрину и Ћехотину и да се свака породица из Фоче расели у сваку државу Свијета(лутријом да се одреди ко ће куда да би дојавичари зарадили прогнозирајући ко ће у коју државу) тако да једна породица иде у једну државу да се не угрози некој држави степен деструкције које Фочаци носе са собом. Београђани пишите петиције да им се не дозволи да се доселе у станове које су пљачком зарадили нарочито ови ШГ Маглић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чедо фочак

09.05.2021 20:15

Истина, само си навео причу о фочанским лоповима. Ја мислим да мало ко од поштених фочака има вољу и да прича и да се жали. Ја сам већ далеко, а жао ми је. Сретно.

Name

ВРС

10.05.2021 06:14

нису у стању запослити демобилисане борце 30 година послије рата, краду подстицаје, мени лицно украден, и ките се ордењем? треба вас за бандере вјесат и оставит седам дана да смрдите на њима..то вама изгледа треба да додјете себи..смрадови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорица

10.05.2021 06:44

Фоца је одавно дотакла дно! Све сто вриједи у Фоци је багра потиснула, владају клосари и криминалци! Марици су одавно све унистили, окупили улизице и поданике....само пљацка,пљацка без краја...Вељко и његов сестриц Дејан који глуме неки сукоб а у ствари сарадују и из фотеље у фотељу, Масиц, Вукадинивиц никоговиц климоглавац, Споменко лоповцина и одборници са по неколико примања...омладина сто вриједи одавно није у Фоци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борс

11.05.2021 04:18

Питајте овог посланика Бодирогу гдје му отац прима плату кад вец 10 година само оде до Електродистрибуције гдје је запослен пријави се ујутро и онда по цио дан сједи у кафани