Весеље на улицама након укидања ванредног стања

Улично славље широм Шпаније почело је данас одмах иза поноћи, када је укинуто шестомесечно ванредно стање због пандемије ковида-19.

Свијет 09.05.2021 | 13:07
Весеље на улицама након укидања ванредног стања

У Мадриду, полиција је морала да склони забављаче са централног трга Пуерта дел Сол, где су виђене сцене плесача и певача без маски, како је и било пре пандемије, пренео је АП.

Тинејџери и млађи људи су такође похитали ка централним улицама и плажама у Барселони да обележе ублажавање рестриктивних мера.

"Слобода! Мало је опасно, знате, због ковида, али желим да се осећам овако окружен људима", рекао је грађанин Хуан Кадавид, који се после дужег времена видео старе пријатеље.

Локални ресторани ће моћи да служе оброке од данас и биће отворени до 23:00, али ће број посетилаца бити лимитиран на 30 одсто капацитета објекта.

Такође су укинуте и забране путовања, а дозвољена су многа друштвена окупљања.

Само четири од 19 региона и аутономних градова су оставили полицијски час.

Премијер Педро Санцеж је рекао да ће постојеће регулативе бити довољне да се одговори на потенцијална жаришта на регионалном нивоу, како се буде развијала кампања вакцинације.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РЕ

09.05.2021 12:07

Народе пропали бивше лијепе и здраве Југе, ово је све лудо у луђакој овој криминалној демократији свијета, нема бољег и здравијег система од Социјалистичког у цијелом свијету као Титин што је био у бившој Југославији.

ОДГОВОРИТЕ