Малта плаћа туристима да дођу ове сезоне

Новац који нам следује као посетиоцима зависи од времена које проведемо на Малти и креће се од 100 до 200 евра ако останете дуже од две ноћи, па смо проверили вреди ли одлазак тамо и без да нас неко за то нутка парама.

Свијет 07.05.2021 | 08:53
Малта плаћа туристима да дођу ове сезоне

Некада смо о Малти маштали као о егзотичној дестинацији коју најчешће себи не можемо да приуштимо и за коју паре штекамо пар сезона током којих паузирамо одласке на море.

У најбољем случају, наши ортаци и ортаци ортака су одлазили тамо да раде и обезбеђују себи боље сутра, па смо им се ми качили на гајбе како бисмо истестирали колико је њима тамо заправо добро.

Ништа од овог више не важи и Малта је стала у раван са рецимо Грчком где смо сваког лета, (осим прошлог) редовни, па Малта више и званично није скупа и егзотична дестинација. Напротив, тамо вас сад и заките новчаницама само јер су вас видели, одакле год да сте дошли.

<х4>Искуство српске туристкиње на Малти

Како бисмо проверили колико је добро летовати на Малти, причали смо са девојком која је већ годинама тамо стални гост јер је из оне <ем>ортак ради на Малти варијанте постала домаћа у овој земљи. Она нас је из прве руке упутила у то какве плаже можемо да очекујемо на стеновитој Малти на којој на први поглед делује да баш и немате пристојну плажу за купање.

"Е па суштински си у праву. Једине две плаже које су налик плажама на које туристи рачунају, а да сам их и лично посетила су српска плажа у склопу Сент Пола и прелепа пешчана плажа у Мелиећи, тамо је песак као брашно и у мору, ма савршено је и близу је Попајевог села", каже нам Милица.

Објаснила нам је како Малту доживљава као много бољу опцију за неку <ем>цитy бреак варијанту краћег одмора јер има много више да понуди историјски и културолошки, него као дестинација на којој ћете боравити десет, петнаест дана покушавајући да нађете океј плажу за безбедно купање и сунчање.

"Све остало су камење, кактуси и чуда. На пример, близу Буџибе је плажа не дај Боже. Можеш опуштено да сломиш врат, па ту нема трчања и не знам каквог лежања по пешкиру. нађеш место, распростреш се и кулираш - нема хлада и готово да чучиш на стени, али зато је вода топ, па ти и није жао", прича Милица.

Све у свему, свега две плаже су оно на шта смо навикли у Грчкој и Црној Гори у којима најчешће летујемо.

"Та српска и та пешчана плажа на Малти су буквално једине две плаже да сам их на око препознала да су плаже и да на њима можеш да се сунчаш као човек, а не као гуштер. Притом, једине у близини имају <ем>цоффее плаце и јасан путић назад ка градовима", прича Милица.

Још једна ствар је врло проблематична, нарочито ако сте српски туриста који је навикао да замези на плажи.

"Ако би да клопаш мораш или да носиш са собом и да се надаш да неће да испари на сунцу или једноставно да одеш са плаже да једеш, па да се вратиш после, што је исто као кад би са кеја отишла до града да једеш па се враћала на кеј - тако размишљај", закључује наша саговорница.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Фрее@Ласт

07.05.2021 09:33

Ова зена лупета .... Малта има неколико заиста лијепих пјесковитих плаза у увалама, али на страни острва супротној од оне на којој је низ градова, дакле потребно је мало провозати се до тамо. Оно сто мозда јесте проблем су екстремно високе температуре у јулу и августу и ако имате проблем са тим онда Малта у мају/јуну или септембру/октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ово је

07.05.2021 10:51

Анти-пропаганда за Малту. Нек се јави неко са позитивним искуствима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

6.категорија

07.05.2021 12:14

Плаћа, али само борцима 1-5 категорије!

ОДГОВОРИТЕ