Јелена Карлеуша се вакцинисала; "Нисам антиваксер!"

Естрадна уметница Јелена Карлеуша, вакцинисала се данас у Тржном центру "Ушће".

Забава 06.05.2021 | 11:45
Јелена Карлеуша се вакцинисала; "Нисам антиваксер!"

Певачица је примила Фајзерову вакцину и позвала грађане на колективну одговорност.

"Ја сам примила Фајзер вакцину, друштвено сам одговорна особа и надам се да ће ово подстакнути људе да се вакцинишу".

"Одлучила сам да искористим моју јавну функцију и популарност да апеујем на људе да се вакцинишу, ми смо једна срећна земља јер можемо да се вакцинишемо али и да бирамо вакцину", поручила је она. 

"Нисам антиваксер, овим сам то и потврдила"

Јелена Карлеуша је гостовала у "Јутру" на Првој и објаснила да убод игле није ни осетила, јер је током вакцинације давала изјаву за медије.

"Одлучила сам да се баш сада вакцинишем, јер сматрам да је моја друштвена одговорност да својим примером позовем људе и јавне личности да заједнички вратимо нормалан живот не само у Србији него на читавој планети", изјавила је Карлеуша.

На рачун објава да је ово политички потез, коментарисала је да је ово ствар читаве планете и да здравље народа нема везе са домаћом политиком.

"Ја сам прерасла Твитер и мислим да су људи на Твитеру мала група која не може да промени свет, ја сам неко ко има друге друштвене мреже где могу да износим своје ставове, а данас свако има право да износи своје мишљење", казала је она.

На питање зашто се баш одлучила на Фајзер вакцину одговорила да је њен лични пријатељ и менаџер утицао на њену одлуку јер је и он исту вакцину примио.

"Комплетна моја породица се вакцинисала и ја сам следила њихов пример, жао ми је да неко подведе ово под политиком", изјавила је Карлеуша.

О коментарима да је она антиваксер и да није подржала вакцине сматра да никада није рекла да не подржава вакцине, већ да не подржава вакцинисање мале деце до 8 година старости са ММР вакцином и да је имала искуство у својој породици где јој је једно од двоје деце имало проблема са говором који су били проузроковани вакцинисањем, па је самим тим мајчински реаговала.

Карлеуша је казала да никада није рекла да је била против вакцнације у глобалу, већ против ММР вакцине, те да је створена неправедна слика о њој у медијима.

"Наиме, тражила сам да постоји опција за ту врсту вакцине, ако дете има копликације, неуролошка оштећења, онда та вакцина не треба да буде обавезна", појаснила је Карлеуша.

Како је навела, медији су њене речи пренели погрешно.

"Ја сам добила епитет антиваксерке, ја сам се правдала и правдала, на крају сам престала", казала је она.

Према њеним речима, управо то што се данас вакцинисала против коронавируса је добар одговор на то.

На питање о ММР вакцини, навела је да је после вакцинације једна њена ћерка бурно реаговала.

"Имала је сметње, то смо решили, али је то о вакцини био мој мајчински одговор. Сматрала сам да то не треба да буде обавезно", појаснила је она.

"Онда је кренуо пакао, мене су жигосали као и увек, чак су ме и приводили, ја сам све објаснила као и теби. То није дошло до суда", казала је Карлеуша.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

путник

06.05.2021 10:25

Тооо Јело царице наша. Ти си наш идол

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вакцина

09.05.2021 15:40

“Неће Јеца да прими вакцину, не признаје светску медицину, неће Јеца да прими вакцину, она боцу прима на Сокоцу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реакција

09.05.2021 15:50

Она прима а не зна ни шта прима, нити какве су дугорочне последице те вакцине.

ОДГОВОРИТЕ