Њемачка: Нова правила за вакцинисане особе

Већ за неколико дана у Њемачкој се цијепљене особе више неће морати тестирати прије одласка фризеру, за њих неће вриједити ограничења попут полицијског часа.

Свијет 05.05.2021 | 17:40
Њемачка: Нова правила за вакцинисане особе

Већ од суботе (8. маја) би вакцинисани грађани у Њемачкој могли бити изузети од одређених мјера против пандемије, под условом да оба дома националног парламента (Бундестаг и Бундесрат), као што се очекује, подрже приједлог кабинета Ангеле Меркел.

У том документу се наводи да ће двије седмице након “потпуне вакцинације” – дакле након што се прими и другу дозу цјепива, осим код вакцине Јохнсон & Јохнсон гдје је довољна једна доза – вакцинисани  грађани бити третирани као и они који имају свјеж негативни налаз тестирања на корону, пише Деутсцхе Wелле.

Уз доказ о вакцинацији, људи се више не би морали тестирати рецимо при одласку код фризера или у зоолошки врт, као што је то сада случај у већини савезних земаља. Такође, били би ослобођени тестирања или одласка у карантин када се врате из иностранства у Њемачку, осим ако долазе из земаља које је Институт Роберт Коцх прогласио подручјима у којима доминирају мутације вируса.

За вакцинисане неће вриједити ни правило о максималном броју особа које се смију окупљати, а ни полицијски час.

Исте олакшице увеле би се и за људе који су пребољели корону и код којих је од позитивног налаза прошло између четири седмице и шест мјесеци.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ноле

05.05.2021 17:56

А ти су тестови инаце бесплатни у Њемацкој,за разлику од РС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

05.05.2021 17:58

Дискруминација без правног упориста у Уставу и Медјународним конвенцијама које је потписала, измедју осталих, и Њемацка

ОДГОВОРИТЕ
Name

путник

05.05.2021 20:35

А где су људска права и слободе? Шта је са демократских начела о слободи избора? Устав, конвенције и декларације о гарантованим правима свих грађана??? Хало бреее. Не можете присилити све људе да се пелцују. Постоји још људи који размишљају својом главом и неће дозволити да буду заморчићи. СПОТ новом светском поретку!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2021 23:00

Који и цији спот? Ста се пјенис будалетино, има Њемацка Уставни суд, па ако мислис да није у складу са Уставом и Конвенцијама ти написи апелацију, ако си довољно писмен, ако ниси плати адвоката да ти састави. Избори се за свјетаку правду, потури своја ледја или новцаник.

Name

Сунчица

06.05.2021 12:38

Подршка Путнику,нека се пелцују ако желе,ми који то не желимо мораћемо бјежати од њих јер ће бити преносиоци ове болести.

ОДГОВОРИТЕ