Старији брачни пар побегао из дома уз помоћ Морзеове азбуке!

Дементни старији брачн пар, муж и његова супруга која пати од Алцхајмерове болети, успели су да побегну из дома за старе " Елмцрофт" у близни Нешвила у држави Тенесију, користећи Морзеову азбуку...

Занимљивости 04.05.2021 | 17:37
Старији брачни пар побегао из дома уз помоћ Морзеове азбуке!

Особље страчког дома дуго није могло да установи како су успели да побегну када се врата аутоматски закључавају и потребно је унети шифру да би се главна врата дома отворила пише британски "Даилy маил".

 

Дека је, наиме, искористио вештине које је научио док је служио војни рок, па је себе и своју драгу успео да "извуче" из дома који има висок ниво обезбеђења.


У намери да са својом супругом побегне, мушкарац је пажљиво слушао звук типки електронских врата и тако је успео да провали шифру за откључавање.

Особље дуго није могло да установи како су успели да побегну када се врата аутоматски закључавају и потребно је унети шифру да би се врата отворила.

Када су супружнике коначно пронашли,два блока даље од објекта и вратили их на сигурно дека је објаснио да је искористио "моћ Морзеове азбуке" коју је научио у војсци.

Бака и дека су враћени живи и здрави, а држава је казнила дом новчаном казном у износу од 2.000 долара. Због инцидента, који је могао трагично да се заврши, особље у дому је појачало надзор над штићеницима и наравно променило шифру на брави

Такође, обећали су да ће дементног деку чешће изводити напоље, како не би опет пожелео да побегне, а њихова ћерка је рекла да ће оца и мајку чешће обилазити.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар