Станивуковић обишао неколико бањалучких породица

Поводом васкршњих празника, градоначелник Драшко Станивуковић посјетио је неколико бањалучких породица, међу којима и Ковачевиће из Горње Писаквице чији је проблем са примањима за сина Николу, који болује од ријетког Волфовог синдрома, недавно ријешен.

Република Српска 03.05.2021 | 18:31
Станивуковић обишао неколико бањалучких породица

Градоначелник је по други пут посјетио породицу Ковачевић, након што је прошли пут обећао да ће њихов проблем бити у кратком року системски ријешен.

Одлука којом је регулисано да ће дјеца попут Николе која остварују право на личну инвалиднину и имају утврђену висину тјелесног оштећења од 100 одсто, помоћ добијати и након навршених 18 година, донесена је на априлској сједници Скупштине Града, а Ковачевићи су весели и захвални дочекали градоначелника Станивуковића.

Ова Одлука о остваривању права на накнаду за смјештај у породице и након навршених 18 година, за породицу Ковачевић, али и других 20 породица, значи лакшу свакодневницу, што су данас и пренијели градоначелнику.

-Бити градоначелник значи доносити кључне одлуке које мијењају животе наших грађана на боље – навео је Станивуковић.

У том погледу, како је казао, наставиће да обилази породице.

-Желим да се као градоначелник упознам са њиховим причама и да им пошаљем јасну поруку да Град Бања Лука стоји иза њих и да ћемо тежити да градимо систем који ће оснажити положај породице у нашем друштву – нагласио је Станивуковић.

Најавио је да ће Град подржати и изградњу куће породици Тубоњић у Конотарима, кроз донацију средстава од наплате „хуманих паркинга“.

Овом приликом, захвалио је предсједнику Удружења „Мозаик пријатељства“ Мирославу Субашићу и новинару Љубинку Спасојевићу што су својим хуманим радом и причама покренули и оне који доносе кључне одлуке, те омогућили да прича о породицама попут Ковачевића добије срећан крај.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

П

03.05.2021 16:54

Види се по уредно сложеним дрвима да се ради о домаћину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛАДИНОВА ЛАМПА

03.05.2021 16:55

ОВАЈ МОМАК ИМА ПОСЕБАН ИКС ФАКТОР И ЕМОСТИЈУ ОРЕМА БОЛЕСНИМ ЉУДИМА ,ПОСЕБНО ПРЕМА БОЛЕСНОЈ ДЈЕЦЈ.ДОК МНОГИ БЈЕЗЕ ОД ПРОБЛЕМА И НАСТОЈЕ ДА ЗАОБИДЈУ ПОРОДИЦЕ КОЈЕ ИМАЈУ У КУЦИ БОЛЕСНУ ДЈЕЦУ ,ДРАСКО СЕ ПОКАЗАО ДА ГОДИНАМА ОБИЛАЗИ,ПОМАЗЕ И СТО ЈЕ НАЈВАЗНИЈЕ КАД МУ ГИД ДОЗВОЛИ ВРИЈЕМЕ ПОСЈЕТИ ИСТЕ.ХВАЛА МУ !СВАКА ЦАСТ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

03.05.2021 17:34

Момак без ПРЕМЦА!!! Драшко свака ти част жив нам свима био дуго дуго година срећа и здравље нака те служи!!! Толико енергије, хтијења, воље, преданости одавно није виђено на овим просторима!! ОВИ стари и учмали политичари врте исту ПЛОЧИ а сви стојимо у мјесту!!! САМО напред НАРОД ЈЕ УЗ ТЕБЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

03.05.2021 19:54

Зив и здрав био господине градонацелнице.Мало је таквих људи.

Name

Арена

03.05.2021 19:52

Хвала Драле,зив и здрав био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је ...

03.05.2021 21:10

Браво Дташко нека ти Бог врати сваким добром ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

03.05.2021 22:01

Драско је постен и хуман и зато га народ воли и надамо се да цемо са Драском доци до правде и владавине права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

03.05.2021 22:45

Е мој Драгско ста би са Короном? Гдје је маска? Хоцес да себе и друге заразис? Па знас да људи умиру масивно!? Веома незрело зарад Рекламе толике људе у опасност доводити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

04.05.2021 04:41

Све похвале за градоначелника... само тако настави!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Един

05.05.2021 22:47

Са таквим потезима можемо бити бољи људи према себи и другима . Види се да су људи прави домаћини.

ОДГОВОРИТЕ