Хирург неће у затвор: Добио и ново запослење уз благослов Ђајића у УКЦ-у Српске

Република Српска одавно је земља корупције у којој је све оно што је несхватљиво разуму обичног човјеку постало нормално. Тако не треба да чуди ни што је један хирург и поред правоснажне пресуде због вађења погрешног органа пацијенткињи још увијек на слободи и нормално ради са другим пацијентима и то у највећој здравственој установи Републике Српске, уз благослов њеног директора.

Република Српска 02.05.2021 | 20:01
Хирург неће у затвор: Добио и ново запослење уз благослов Ђајића у УКЦ-у Српске

Хирургу из овог текста вађење погрешног органа није једино кривично дјело због којег је протеклих година осуђен, али ни то није престављало проблем да га запосле.

У питању је Маринко Ловре, осуђен на годину дана затвора због несавјесног пружања љекарске помоћи који данас ради у Универзитетском клиничком центру Републике Српске уз благослов актуелног директора Владе Ђајића.

Ловре је још у јулу прошле године осуђен на годину дана правоснажном пресудом Окружног суда у Приједору број 77 0 К 064303 20 Кж 2.

Као и сваки осуђеник, Ловре је требао отићи у затвор, а као датум одласка наведен је био 26. фебруар ове године.

Но, обични грађани у Републици Српској већ су навикли да појединци који су правоснажно осуђени за кривична дјела и не морају отићи у затвор, па тако није ни хирург Ловре.

Он је замолио бањалучки Основни суд да му одгоди одлазак у затвор, а разлог је актуелна пандемија.

Наиме, Ловре је објаснио Основном суду да је ангажован у Ковид тиму УКЦ РС, па како нема довољно медицинског особља, а нарочито доктора медицине, његовим изостанком са посла настала би озбиљна штета по здравље пацијената?!

Директор УКЦ РС Владо Ђајић који је Ловру запослио након што је добио отказ у приједорској болници због правоснажне пресуде, још раније је изјавио да ће Ловре бити удаљен са посла, али само онда када буде упућен на издржавање затворске казне.

Како се према новим измјенама Закона о кривичном поступку у Српској сада могу платити казне до годину дана затвора, логично је да правоснажно осуђени хирург вјероватно неће ни отићи у затвор.

Правоснажна пресуда

Хирург Маринко Ловре правоснажно је осуђен у јулу прошле године због несавјесног пружања љекарске помоћи пацијенткињи С.С, којој је током операције извадио погрешан орган.

У пресуди се наводило да је Ловре 26. јула 2014. у Општој болници у Приједору, гдје је био запослен као хирург, примио пацијенткињу С.С. због упале слијепог цријева.

-Непосредно прије операције С.С. је упутио на дијагностички гинеколошки преглед, гдје је ултразвуком утврђено уредно здравствено стање и присуство оба јајника. Послије тога је обавио оперативни захват одстрањивања слијепог цријева, па је у току наведене операције пацијенткињи, поред упаљеног слијепог цријева, без оправданог медицинског разлога одстранио и десни јајник – наведено је у пресуди.

Даље се наводи да тај свој захват Ловре није констатовао у медицинској документацији, нити је о томе обавјестио доктора специјалисту гинекологије.

– Он је био свјестан да се одстрањивањем десног јајника не придржава правила здравствене струке, али је на то пристао. На тај начин проузроковао је знатније погоршање здравственог стања С.С. у виду умањења њене животне способности – појашњено је у оптужници.

Додају да је то покушао прикрити говорећи С.С. да су се током операције десиле компликације и да је на десном јајнику уочио цисту коју је морао уклонити, те је о овоме информисао и њеног супруга.

– Низом љекарских прегледа предузетих након ове операције утврђено је потпуно одсуство десног јајника код С.С. – стоји на крају оптужнице коју је против њега подигло приједорско Окружно јавно тужилаштво.

Према незваничним информацијама, тај одстрањени орган није послат на патохистолошку анализу, иако је то био протокол.

Ово није једина оптужница са којом се срео Ловре током своје љекарске каријере. Он је већ осуђен због примања мита на новчану казну.

Подсјетимо, Ловре је од Суље К. узео мито од 500 евра како би сачинио лажни налаз. У налазу је навео да је Суљин син задобио повреде главе и ребара, иако то није било тачно.

Син је планирао да овај лажни налаз искористи тако што би тужио полицију Републике Српске да су га наводно претукли. Међутим, Ловре је ухапшен у тренутку када је примио означене новчанице. Након тога је признао кривицу за примање мита.

За ово дјело осуђен је на новчану казну од 20.000 марака, а републички тужилац није затражио да му се због тога забрани обављање послова на одређени период.

Након што је у јавност изашла информација о овој пресуди, директор Опште болнице „Др Младен Стојановић“ у Приједору Мирко Совиљ је дао отказ Ловри због овог случаја.

– Због пресуде која му је изречена ми смо донијели одлуку да добије отказ, јер тако прописује закон – рекао је Совиљ.

Међутим, руководство Универзитетског клиничког центра Републике Српске је и поред ове правоснажне пресуде, запослило Ловру.

У УКЦ Републике Српске раније су потврдили да је Ловре 19. фебруара 2018. закључио уговор о раду на три мјесеца и распоређен је на радно мјесто доктор медицине-специјалиста опште хирургије у Клиници за општу и абдоминалну хирургију УКЦ РС.

Након што су му истекла ова три мјесеца, уговор му је опет био продужен.

Избјегнута застара поступка

Правоснажном пресудом хирургу Маринку Ловри је након шест година био окончан судски поступак који је пријетио да уђе у застару.

Наиме, да је којим случајем Окружни суд у Приједору укинуо првостепену пресуду и вратио случај Основном суду у Приједору, од пресуде не би било ништа, јер би читав случај застарио.

 (Герила.инфо)

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Хххммм

02.05.2021 18:09

Каква муљаза! Цовјек не само да не ради у Цовиду, он не ради нигдје! Додусе, прима плату, то је тацно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

02.05.2021 20:34

Слика говори више од 1000 гијечи!!!

Name

Бране

02.05.2021 21:18

Не серите завршите ви медицину. Какав смо ми то народ ниико и ништа нам не ваља. Овај човјек је у рату спасио на хиљаде живота. А ко никад у животу није направио грешку? Ја бих га волио видјети и да нема путера по глави. Ловру лично познајем, људина, Ловре ако ово читаш не обазири се на којекакве коментаре. Поздрав од пријатеља из студентских дана.

Name

Ради ради

03.05.2021 04:15

Вади људима погрешне органе!

Name

Бимбо

03.05.2021 05:28

Коме се може вјеровати у овој држави? Све је отишло у божију матер.

Name

Ре Бране

03.05.2021 08:11

Би ли тако говорио да је твом дјетету извадио погрешан орган?

Name

Патолог

02.05.2021 18:17

Погледајте та лица -слика све говори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

03.05.2021 06:06

Управо:СЛИКА ГОВОРИ ВИШЕ ОД 100 РИЈЕЧИ!

Name

Дјајиц казе некидан

03.05.2021 08:46

"Како сам направио Клиницки центар, тако цу направити Републику Српску..." БИЈЕДО ЉУДСКА, СНСДОВСКА

Name

ТЕШКО НАМА

02.05.2021 18:18

Добар је Др.Ловре каквих Доктора има. И опет ником ништа. Узмите у обзир тог истог Ђајића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

превара

02.05.2021 18:36

Води га кући. Он не зна препознати ни лом руке а јадан је онај кога он опеише. У Приједору сви знају да када дотични доктор дежура ни не улазе у болницу

Name

Звездас

02.05.2021 18:19

Сигурно је цлан снсда секте. Њима је све дозвољено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марињо

02.05.2021 18:24

Сатанизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

02.05.2021 18:35

Бозе помози ко горе лијеци народ и оперисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диплома

02.05.2021 19:43

Ја сам увјерен да овај није ни заврсио мед. факултет. Провјерите му диплому!

Name

Брацо

02.05.2021 19:52

Откако отворише малограђански медицински факултет у Бањалуци, немамо струке. У Тузли су за нас доктори, већином школовани у Београду. Погледајте директора УКЦ, Ђајића, какакав карактер, ауторитет. Члан мафијашке секте. Па остали страначки офарбани из интереса лагодног богаћења чиме ојадише здравство.Све можете ако сте члан црвене секте. Тако и Ловре рјешава проблем, чланство...

Name

лукавица

02.05.2021 18:38

Који гмазови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невкеројатно

02.05.2021 18:41

Ово изгледа ко ЗУТА КУЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Невкеројатно

03.05.2021 03:13

??

Name

ДОБОЈ2021

02.05.2021 18:41

Колико су они нама органа повадили и пара у коверти узели то ни ФБИ не би могао да ухаза! Стоко докторска мјесто вам је на тешкој робији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

02.05.2021 19:24

Тај приједор је познат по злоупотребама само траже паре а Хипократов захтјев нису ни полагали част изузетцима има их пуно али пар лоших медицински радника упршћу све . Зашто је то тако е зато што их штити власт пошто гласају за њих а народ што испашта то није важно .

Name

Масала

02.05.2021 18:51

Ловре старо српско презиме,као сто је Зељкин дида Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бомбаш

02.05.2021 20:46

И Додиг.Хрватска тајна скузбу влада РС ом.Ста је Витални Национакни Интерес Пељески мост или Радиоактивни одпад.

Name

Није једини

02.05.2021 18:52

Овај је добар какви касапи раде у болници у зворнику,болеееест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

02.05.2021 19:34

Радио је код нас у Приједору,уцјењивао пацијенте,узимао мито и саком и капом,исао код људи и узимао стоку ако немају новца,за дозивотну је да има дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјерујте

02.05.2021 20:24

Људи тај човјек је био у Санитетском батаљону,ја сам био са њим,нисам доктор али сам техничар.Тај човјек је оперисао људе а није тада имао завршену Медицину.Али је увијек био под надзором неког од наших врсних ратних хирурга.Сви знамо да је ратна хирургија положила испит.

Name

АЛАДИНОВА ЛАМПА

02.05.2021 20:48

СВЕ ЦЕ ОВО ДОДИКУ ДОЦИ ИЗБОРА.ПОДРЗАВА САМО КЕИМИНАЛЦЕ И НЕСПОСОБЊАКОВИЦЕ.ИМАО ЈЕ СНСД КВАЛИТЕТАН КАДАР,АЛИ ИХ ЈЕ ДОДИК БАЦИО У СТРАНУ А ДОВЕО КОЈЕКАКВЕ ЛОПУЗЕ КОЈЕ КО КАНЦЕР РАЗАРАЈУ ПАРТИЈУ.МНОГИ СУ ПОЦЕЛИ ДА ПЛАНИРАЈУ НАПУСТИТИ СТРАНКУ,СТЕКЛИ СУ КАПИТАЛ ,РИЈЕСИЛИ ПИТАЊА ПОРОДИЦЕ И САД СЕ ПОЛАКО ПОВЛАЦЕ,ДЈЕЦУ СУ ОБЕЗБЈЕДИЛИ ПО СРБИЈИ И ИНОСТРАНСТВУ,НЕМОЗЕ ИХ ДОДИК ВИСЕ УЦЈЕЊИВАТИ.

Name

Ре Вјерујете

02.05.2021 20:53

Не знам ста си хтио реци са тим,сви знамо ста је ратна хирургија,извади гелер ако мозес,преви и саљи даље.Не казем да није стресно гледати људе сваки дан без дјелова тијела али санитет у рату функционисе висе као ургентна медицина и нема ту слозених операција на којима се он послије рата показао као да је преспавао стазирање !! Јос има те цобанске форе из Гламоца или вец од куд је !

Name

Ре Прједор

03.05.2021 05:31

Ви из Прједора сте бас моралне громаде. Јао оном ко додје из Бања Луке радити у Прједор. Имате ви горих од Ловре тамо који вас гуле на зиво хајте њих коментарисите.

Name

Драган

02.05.2021 21:30

Да није криминалац и лопов не би ни могао уци у секту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

02.05.2021 22:23

Овде је све јасно,могу да нас убијају,а да никоме и никада не одговарају,С.КОРЕЈА је за пожелите !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.

03.05.2021 02:48

Корупција у здравству је равна оној у правосуђу, ако не и већа. Доктори су се претворили у мале богове и узеше задњи динар од овог напаћеног народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гогх

03.05.2021 04:28

И ово је РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.05.2021 04:41

цовјек погодио странку остало је невазно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фудо Воицка

04.05.2021 15:01

Није то никаква странка него скупина безвезњаковица! А тек они сто за њих гласају..

Name

ЗЗСПУТНИК

03.05.2021 05:14

Па ни за аутолимара нису. Странка ти и отац и мати, морамо пропасти са оваквима . Назалост вратили смо се двјеста година назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор Окултис

03.05.2021 05:35

Наси доктори су огледало власти. Плата 1.700 км специјалисте. Добро је да имамо икакве хирурге како је поцело ици цемо у Федерацију код озбиљног прегледа. Тразили смо гледајмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

03.05.2021 06:08

Само улица и хаос све рјесавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бато

03.05.2021 06:56

Мене је оперисао прије 7 година...била је хитна операција, и без обзира што су мр упозоравали да сачекам до сутра другог доктора нисам смио да одлажем /птсло ми је сл.цријево/. Лобре ме је оперисао и хвала Богу све је прошло уредно.ситно сам га почастио као и сваког другог што бих. Искуства су различита, а свему смо их минавикли

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Бато

03.05.2021 08:54

Због таквих као ти, у здравство не вјерује нико, а људи се унапријед боје доктора. Убудуће понеси пиштољ, и реци доктору: "ако урадиш добро свој посао, преживјећеш." Па да видиш како раде за плату и шуте.

Name

Др- ица,ре ре Бато

03.05.2021 13:28

Ево ,ја сам радила на једном одјељењу са "тешким"пацијентима.Ко год ми је донио кафу( са или без шећера),бомбоњеру ,рекла сам:" Нема потребе " Према томе,све је индивидуално.Сретан Васкрс!

Name

Истина

03.05.2021 06:58

Не знам о овоме ништа али сам искусио да ни лекари ни стоматолози појма немају о својој струци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

????????

03.05.2021 10:19

Него Владо Дјајицу,како пацијентица КАЛАБИЦ "(скоцивси ??????? са трецег спрата"). ???????! заврси на плоцнику УКЦБЛ а да јој породица на преузимању и препознавању тијела НЕ ЗАПАЗИ ни једну повреду,лом,огреботину,хематом(модрицу)? Да ли је то био пад с те висине (ТРЕЦИ СПРАТ) или је ТО било РЕМЕК ДЈЕЛО овог ВЛАДО твог приједорског ХИРУРГА ????????? ЕКСПЕРТА ЗА ВАДЈЕЊЕ ЗДРАВИХ ЉУДСКИХ ОРГАНА???????? ""ДА ЛИ ЈЕ ТО ОПЕТ НЕКОМ ЗАТРЕБАО НЕКИ ОРГАН?????УДАРИЛИ сте ви на биједу и сиротињу,која није имала новаца за обдукцију,па су у свом ОЦАЈУ прихватили ВАСУ ПРИЦУ !!!!!!!!!!!! НЕДАЈ БОЗЕ ДА СЕ ТО ДЕСИЛО МЕНИ,ПИСАЛИ БИ МЕДИЈИ ДРУГУ ПРИЦУ!!!!!!!! КАКВА ТИ ЈЕ САВЈЕСТ ВЛАДО ДЈАЈИЦУ?????? РАЗМИСЉАС ЛИ О БОГУ,ВЛААААДООО????? Стици це вас кад тад тудја суза и теска тудја клетва! ФУУУКААААРЕЕЕЕ ЈЕДНЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бране

03.05.2021 10:21

Када смо већ код медицине знаш ли колико је пута Ловре Маринко полагао испит из Хорургије на петој години медицине???Не знаш..Полагао га ке тацно 37 пута и када полозио из 38 пута ни тада није знао за 6 али га је трочлана комисија пустила да продје јер више нису знали шта да са њим раде.Позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

03.05.2021 10:54

Секта снсд-а, штити своје секташе, иако чине кривична дјела, а тако им је и узурпатор додиг, грешан до бола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Ђилас Градиска

03.05.2021 12:29

Није данас ништа чудно. Љекарска етика је одавно нестала. У Градисци у приватној амбуланту Суботиц, ради пензионисани специјалиста за плућне болести др ЂИЛАС. Тај цовјек у приватној амбуланти побија налазе својих колега из болнице, да би уз тврдњу људима да још нису потпуно излијечени, настављао да им прописује даље лијекове. Јадни људи настављају да плаћају лијекове и по још неколико контролних прегледа код неморалног др ЂИЛАС, који то све чини да би зарадио јер од сваког прегледа добија процентан од приватне амбуланте за који ради. Приватник се не буни јер и он зарадјује, а све плаца јадни народ у жељи да се спаси од ове тешке пандемије. Замислите каква морална наказа мора бити цовјек да се сада тако односи. Нема за то прописаних адекватног казни нити у једном закону.

ОДГОВОРИТЕ