"Знам ко стоји иза прислушкивања, то је ствар институција"

Председник Србије Алекснадар Вучић потврдио је да зна ко стоји иза прислушкивања, али и додао да је то ствар институција.

Србија 02.05.2021 | 14:19
"Знам ко стоји иза прислушкивања, то је ствар институција"

"Да, знам, а на надлежним органима је да утврде. То је ствар институција, постоје ту и теже ствари, веровали или не, од прислушкивања шефа државе. И није реч ни о каквом фемкању, ни о фолирању, нити о томе да вас је неко ухватио да разговарате с људима с оне стране закона. Ни против једног лица с којим сам разговарао није подигнута ни кривична ни прекршајна пријава" .

Вучић је рекао да информације о прислушкивању добио од полиције, и да су му они донели разговоре. Додао је да је реч о њиховим међусобним односима, и да га не брине тај сукоб, јер је сада "све чисто", јер полиција ради свој посао, и већ пар месеци у Србији није било ниједно мафијашко убиство.

На питање новинара када каже "сада је све чисто", да ли је то тако од промене министра полиције, Вучић је рекао да не може на такав начун да говори, али да су ствари разјашњене, и да нема више дуализма и покушаја да људи раде нешто што им није посао.

Када је реч о Небојши Стефановићу председник је за "Блиц" рекао да он није пребачен у Министарство одбране, већ да је то био његов избор.

"Није пребачен, то је мој избор био. Не можете да се понашате као да не памтите било шта добро што је неко урадио, а да памтите све лоше. Да ли сам му замерио, јесам, и рекао сам му у лице. Да ли је радио многе добре ствари, такође јесте, тако да човек мора да разуме да људи у политици не треба да се обрачунавају као ови из Демократске странке, то није демократски, већ показује каква је њихова природа и како би водили земљу".

Председник је рекао да је готово сигуран да ће сви одговарати, али да то је питање посла за институције, за тужиоца.

Вучић је нагласио да они не смеју да прислушкују, без обзира са ким разговара, и да то јасно стоји у закону.

"Они не смеју мене да слушају без обзира на то с ким разговарам, то јасно стоји у закону. Ту секунду када чују мој глас њихова обавеза је да прекину. Они су у обавези да ме чувају, да брину о мојој безбедности, да ме упозоре после тога и да кажу тај је овакав или онакав, а не да неко ради беле нон пејпере без заглавља, без ичега, и чита то. А поготово не да људе који нису имали везе ни са чим криминалним означе као екстремистичке групе".

"Тако су ме некад слушали због Ђуке, због Весића. У ствари ја сам био мета, то је било у време ДОС-а. Данас раде исто. Нашли су дечака из нашег општинског одбора Вождовац, напишу да је екстремиста, за другог кажу слушају га због дроге. А они немају везе с тим. Једва чекам да их похапсе и да то покажу. На тај начин су слушали неког другог из моје породице. Смешни су са причама како ја нешто кријем. Да су имали шта да покажу, то би урадили. Чули сте снимак с Вацићем".

"Не плашим се ничега, објавите све што имате, мене не покушавајте да уцењујете и рекетирате. То су приче за малу децу. Полазе од себе. Не разумеју одговорност председничког положаја. Не разумеју да ви увек имате више људи око себе који воде белешке где сте, куда се крећете. Не могу да измислим, то се зна. Зато су ми око породице измишљали различите ствари".

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милица

02.05.2021 12:39

Све су то интереси, ни полиција није што је некад била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

02.05.2021 12:42

Стварно, шта је са аферама Кокеза, Стефановић...???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

02.05.2021 12:53

Зна се све, али нико ниста не ради--- засто???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миајло

02.05.2021 21:01

...па зато што су сви увезани, врх власти и мафија тј мафије није видјело, али криминалци...

Name

модрицанин

02.05.2021 14:03

Милорад Додик са опремом ФБИ.

ОДГОВОРИТЕ