Бесједа: Покажимо да смо људи и народ јаке вјере

Митрополит дабробосански Хризостом поручио је вјерницима у Саборном храму у Сарајеву, поводом Васкрса, да не ослабе вјером и духом у овим данима искушења, него да покажу да су људи и народ јаке вјере, али исто тако и народ културе одговорности према себи и према другима.

Босна и Херцеговина 02.05.2021 | 11:56
Бесједа: Покажимо да смо људи и народ јаке вјере

Иначе, свечана литургија одржана је широм БиХ. 

Православни вјерници који данас славе велики хришћански празник Васкрс окупили су се у порти цркве Светог Георгија у Новом Горажду гдје је свечану литургију служио јереј Марко Марковић, нови гораждански парох.

Пожарница је највеће тузланско насеље са становништвом српске националности. Прије рата живјело је више од шест хиљада особа, а данас свега стотињак. То су повратници који су се углавном из Бијељине вратили на огњишта, гдје дочекују и овај Васкрс.

Манастир Житомислић код Мостара центар је духовности и културе православних вјерника у долини Неретве, а данас је посебна атмосфера, на благдан Васкрса, кад свечану литургију служи епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.

Традиционално, вјерници су се након литургије причестили и једни другима честитали велики хришћански празник, а подијељена су и шарена јаја која симболично представљају поновно рађање.

(СБ)

Коментари / 0

Оставите коментар