Вучић најавио: Србија добија фабрику ПЦР тестова

Алекснадар Вучић рекао је данас да Србија креће у изградњу погона за секвенционирање генома при Институту за молекуралну биологију.

Србија 01.05.2021 | 13:05
Вучић најавио: Србија добија фабрику ПЦР тестова

Он је најавио и градњу фабике за ПЦР тестове.

"Могу да вам кажем да ћемо направити и фабрику за ПЦР тестове чиме ћемо проблем тестирања решити заувек", напомиње Вуцић.

Додаје да болест неће да оде тек тако, али да ће бити и других вируса, и зато су улагања у здравство од кљуцног значаја.

"Морамо да будемо спремни за теже изазове, јер смо могли да видимо да је мало земаља које ће стварно да показу солидарност", оценио је Вучић, преносе медији.

Он је додао и да код нас није вест да Србија има лекове за лечење короне, бамланивимаб, регенерон, ремдесивир, а имају их само четири земље у Еврпи.

Пошто ћемо у априлу имати мањи дефицит него што смо предвидели, најављује још 15 милијарди РФЗО-у за све те ствари, сто је око 125 милиона евра.

Каже и да ће бити срећан када дођемо до три милиона вакцинисаних и верује да ће се то постићи упркос неодговорној кампањи против вакцина.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

КАМЕН

01.05.2021 12:44

БРАВО ГОСПОДИНЕ ПРЕСЕДНИЦЕ СПАСИОЦУ СРБСКОГ НАРОДА И ЕВРОПЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

01.05.2021 14:50

Увијек олако обећава, а народ заборавља обећања. И тако деценијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

01.05.2021 21:38

А шта није урадио што је обећао? Или је завршио, или су радови у току. Не бавим се политиком, одавно ми се то огадило, али пратим збивања. Острашћеност и политичка затуцаност, инат и сујета, воде нас у пропаст.