По повратку из Индије иду у затвор на 5 година

У Аустралији од понедељка важе нова правила за све грађане који су у Индији последње две недеље, где бесни епидемија коронавируса.

Свијет 01.05.2021 | 11:42
По повратку из Индије иду у затвор на 5 година

Они ће добити новчану казну или казну затвора ако се врате у земљу, јавили су медији.

Правила која забрањују улазак у Аустралију за путнике из Индије, укључујуц́и аустралијске држављане, ступају на снагу у понедељак, а прва ревизија биц́е 15. маја.

Аустралијски министар здравља Грег Хунт најавио је касно у петак да ц́е свако ко покуша да заобиђе нова правила добити новчану казну вец́у од 50.000 долара, пет година затвора или и једно и друго.

Око 9.000 Аустралаца у Индији пријавило је да се желе вратити.

Министар здравља позвао се на овлашц́ења из Закона о биолошкој сигурности када је увео нове мере, исти закон који је био основа за затварање граница, пише Гуардиан.

У суботу је аустралијски министар финансија Још Фриденберг одбацио критике да је "неодговорно" напустити грађане Аустралије у Индији, у тренутку када се земља суочава са глобално рекордним бројем нових инфекција, великим бројем смртних случајева и недостатком медицинске опреме, укључујуц́и кисеоник.

"Предузели смо драстичне мере како бисмо осигурали безбедност грађана, а оно што видимо у Индији је врло озбиљна ситуација и лекарски савет дат влади је да уведе ове мере штедње", навео је Фриденберг.

"Поступали смо по лекарском савету", рекао је.

(Јутарњи лист)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мрква

01.05.2021 10:44

ЛЕЕЛЕЕЕ, овај гори од ХИТЛЕРА, поступа по ЗАКОНУ а закон СУПРОТАН УСТАВУ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

боб

02.05.2021 08:35

цовид је вец 15 МЈ.. Гдје су досад ЦЕКАЛИ.Не лупетај да поредис са хитлером Влада која је најбоље урадила око цовида као И НЕW ЗЕЛАНД

Name

дрекавац

01.05.2021 11:03

Толико о људским правима и демократији...не дају сопственим градјанима да се врате у домовину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ту сам

01.05.2021 20:14

Ја сам тренутно у Аустралији и мигу се људи вратити само иду у карантин 14 дана који ће морати само да плате

ОДГОВОРИТЕ
Name

кенгур

02.05.2021 01:47

Казна $66000 или пет година затвора, или једно а могу и обе казне.Забрана до 15 маја, када це се разматрати даље опције.Инаце индијци су друга нација по насељавању Аустралије после кинеза.Имају весте менадзере који доводе јефтину радну снагу и униставају конкуренцију и повецавају незапосленост Аустралаца. Инаце наплатили су цовјеку пун тенк горива на пумпи 157 литара а тенк горива садрзи 150 литара.На свим пумпама вецина њих раде.

ОДГОВОРИТЕ