Предсједник Србије најавио изборе за наредну годину

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће избори бити одржани у марту или априлу следеће године.

Србија 01.05.2021 | 10:16
Предсједник Србије најавио изборе за наредну годину

"Постоје свега три датума када је могуће да одржите изборе", рекао је Вучић у ускршњем интервјуу за "Блиц".

На питање да ли ће избори бити раздвојени, Вучић је одговорио да не види потребу за тим.

"Ја не видим потребу за тим, не разумем то, али ако чујемо ваљане аргументе, спреман сам да разговарамо. Не можете да раздвајате оно што вам по закону долази у одређено време", истакао је Вучић.

На питање да ли страхује од избора у Београду, председник је одговорио да страхује од свих избора и да су за СНС сви избори тешки.

"Што се тиче избора у Београду, верујем да наши политички противници имају огромну шансу, да су фаворити на тим изборима, да су наше шансе невелике, али борићемо се", рекао је Вучић.

"Мени нису. Крив сам сам себи, крива ми је странка ако нисмо задовољни резултатима", истакао је Вучић и додао да није лако направити добар резултат.

На питање шта би за СНС био добар резултат на тим изборима, Вучић је одговорио да је за СНС важно да покаже шта је урађено, наводећи обилазницу од Пупиновог моста према Панчеву, батајничку петљу, надвожњаке, обилазницу око Београда, Београд на води, много паркова и истичући невероватан скок животног стандарда у Београду, где је просечна плата 700 евра.

Вучић је навео да је после 100 и више година завршен Храм Светог Саве, да су тргови реконструисани и сређене фасаде и истакао да мисли да су то резултати који СНС квалификују да од народа тражи поверење.

"Знамо да постоји велика снага свих опозиционих странака, пре свега странака бившег режима који су уложили огроман новац у медије и ја прихватам да су они фаворити. Али, на нама је да се боримо", истакао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Демагог

01.05.2021 08:23

По закону морају да буду идуце године и не знам ста има он да их најављује као да он одлуцује када це бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

01.05.2021 10:36

Београдски морају,али парламентарни не морају јер су били просле године. Расписује их јер га притиска Европа сто нема опозиције у парламенту.

Name

лукавица

01.05.2021 18:39

Биће до избора народу још који пут по 50 ЕУРА.