Моззарт упутио донацију за лијечење Слободану Ковачевићу

Уочи Васкрса, у вријеме даривања, компанија Моззарт опет је показала хуманост. Донирали су дио новца за трансплантацију срца младом Слободану Ковачевићу из Брода.

Република Српска 30.04.2021 | 12:58
Моззарт упутио донацију за лијечење Слободану Ковачевићу

Акција прикупљања новца за овог тридесетогодишњег младића још траје, а из његове породице поручују да су бескрајно захвални свима који им помогну у овим тешким тренуцима.

-Све похвале Моззарту за овај племенити гест. Сви смо јако захвални, свака помоћ нам је сада добродошла. Зато велико хвала од Слободана, цијеле породице и од мене Моззарту и свим људима добре воље- каже Слободанова супруга, Јелена Ковачевић.

Слободаново срце тренутно ради на 15 одсто капацитета, а о трансплантацији ће одлучити љекари у Београду гдје има заказане контроле између 10. и 15. маја. Његова супруга свједочи да је Слободаново стање за сада стабилно, а свака помоћ им доноси нову наду да ће се у потпуности опоравити.

За сада је, кроз бројне акције хуманитараца, за Слободана скупљено око 250.000 марака. Колико ће укупно бити потребно новца за трансплантацију, зависи од проналаска донора. Уколико донор буде из Србије, трошкови операције ће бити много мањи.

Ако одговарајући орган буду морали да потражују широм Европе, биће им потребно око 700.000 марака.

Слободан је бројним суграђанима познат као музичар, радник у угоститељству и спортиста. За његово лијечење током марта је био активан један хуманитарни број, а током априла позивом на 1457 можете донирати 1 КМ.

Тај број је активан још данас, а породица се труди да им одобре трећи хуманитарни број за мај како би што прије скупили износ који ће Слободану значити нови живот.

До тада, сви који желе да помогну, донације могу да уплате на жиро рачун 5520001947516690 у Адико банци који гласи на име његовог оца Славка Ковачевића.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Са

30.04.2021 13:31

Срецом момце,даце Бог да се излијецис.

ОДГОВОРИТЕ