Пас пронашао у парку напуштену бебу!

Пас расе Хаски случајно је пронашао новорођену бебу стару само сат времена напуштену у парку док се шетао са својим власником.

Занимљивости 29.04.2021 | 16:29
Пас пронашао у парку напуштену бебу!

Хел (како се зове срећни проналазач) је наишао на неколико сати старо новорођенче умотано у ц́ебе у парку 22. априла. Власник пса, Пол рекао је да је захваљујући свом кућном љубимцу успео да пронађе новорођенче,  да је био сам вероватно не би ни приметио бебу.

Он је испричао да је Хел пронашао бебу, легао поред ћебета у које је дете била умотана и почео да је гурка како би је пробудио. Пол је зачуо плач детета и спасао га од напада других животиња које вероватно не би биле благе према детету као његов хаски.

- Док смо пролазили до врха, гледајуц́и доле према Шенон Роуду, било је пуно разбијеног стакла. С моје леве стране налазио се смотани покривач тик испод грмља. Окренуо сам се да бих ухватио Хел да не би прешла преко стакла, а она је отишла до покривача, лежец́и поред њега и почела да гура, врло нежно својом њушкицом - каже Пол.

Он сматра да би вец́и пас или други пас другачијег темперамента можда само поцепао и повукао покривач, а ту су и лисице, пацови и друге животиње које би могле да јој науде.

- Био сам помало запањен па сам брзо пришао и подигао део покривача с бебиног лица и видео да је у питању новорођенче - каже он.

Полиција је саопштила да је беба коју су пронашли, вероватно је рођена истог дана и напуштена само неколико сати касније. Дечак је на себи имао наранџасто-белу пругасту мајицу, сиве панталоне и умотан у сиво-бели покривач, кажу у локалној полицији.

- Нисам могао никога да видим у непосредној близини, али на око 30 метара од куц́е видео сам жену са двоје деце, па сам сјурио до ње, не желец́и да је препаднем, рекао сам јој "погледајте, управо сам пронашао напуштену бебу".

Жена је одмах извадила телефон како би позвала полицију.

- Вратили смо се беби, она је подигла бебу. Држао сам Хела који је само желео да врати мајци дете и сачекао сам док полиција не дође. Паркирали су се на Шенон Роуду, сишао сам да их сачекам и одведем до места где је беба пронађена. Беба се прилично брзо прилагодила. Било му је хладно, али га је жена која се ту нашла загрејала својим телом - прича Пол.

- Захваљујем Богу што је беба била жива, све је могло да се заврши много горе. Беба је могла бити мртва. Рекао сам својим суседима да је Бог послало Хел да спаси новорођено дете - додаје власник пса.

Полиција није у стању да утврди етничку припадност бебе, али су изјавили за медије да покушавају да уђу у траг белкињи у раним двадесетим годинама коју је неколико сведока видело у време када је беба напуштена.

- Разговарао сам са двоје тинејџера који су мислили да су пре пола сата или сат времена видели жену са истим или сличним покривачем како носи бебу - рекао је Пол.

Дечака су полицајци одвели у хитну помоћ. Тамо му је пружена адекватна нега и он се сада полако развија.

Полицијски службеници рекли су за медије да се мајка дечака добро бринула о трудноћи јер је дете рођено без икаквих сметњи. Они су додали да тренутно трагају за мајком новорођенчета, а када буде пронађена биће подвргнута физичкој и психичкој провери.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар