Ово је најбоља земља на свету за живот у 2021. години!

Како наводи америчка медијска компанија "У.С. Неwс енд Wорлд Репорт", у недавно објављеној листи најбољих земаља на свету за живот за 2021. годину, изабрана је Канада.

Занимљивости 29.04.2021 | 15:21
Ово је најбоља земља на свету за живот у 2021. години!

Земље се категоришу и бирају према степену агилности, моћи друштвено одговорном пословању, положају жена, расној једнакости.

На ранг листи „Најбољих земаља за 2021." анкетирано је укупно 17.326 појединаца из 36 земаља у четири регије - Америке, Азије, Европе и Блиског истока и Африке - који су анкетирани тако да је 78 земаља рангирано на светској сцени.

Канада је такође заузела прво место по квалитету живота и друштвеној сврси. Има добро тржиште рада, брине о људским правима и посвећена је социјалној правди, сматра се да није корумпирана и поштује имовинска права.

Највише признања Канада је добила у областима образовања, квалитетног пензионисања, еколошког и здравог живота.

Заузела је прво место и када је друштвено одговорно пословање у питању, друго место за расну једнакост и шесто место за предузетништво.

Извештај се прати и објављује сваке године, а за 2020. годину изабрана је била Швајцарска. Према објављеној листи за ову годину то су, поред Канаде, Јапан, Немачка, Швајцарска, Аустралија, САД, Нови Зеланд, Велика Британија, Шведска , Холандија.

Занимљиве чињенице о Канади

Три канадска острва налазе се на листи 10 највећих острва на планети Земљи, а то су: Буфин острва, острво Викторија и острво Елесмер. Канада има више од три милиона језера, од којих су два, Грејт Бер и Грејт Слејв највећа.

Торонто је највећи град у Канади, има око шест милиона људи. Затим, Монтреал, са четири милиона становника и други највећи град на свету са француским говорним подручјем.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар