Трагедија код Крупе на Уни: У брата испалио 20 метака

Борислав Узелац (46) је након свађе убио брата Здравка (56) у њиховој породичној кући у селу Средњи Бушевићи код Крупе на Уни, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 27.04.2021 | 19:51
Трагедија код Крупе на Уни: У брата испалио 20 метака

Мотив убиства је свађа која је већ дуже времена трајала између браће и која се јуче трагично завршила.

Борислав је у брата испалио рафал од 20 хитаца, а већина метака га је погодила. Задобио је повреде по цијелом тијелу и није му било спаса. Након тога је убица назвао полицију и све испричао.

Нису имали породице

Портпарол Полицијске управе Приједор, Звездана Алендаревић, рекла је да им је у понедјељак око 17.45 пријављено да је почињено убиство у селу Средњи Бушевићи.

– Увиђајем на лицу мјеста, којим је руководио дежурни тужилац ОЈТ Приједор, утврђено је да је убијен З.У. из тог мјеста. Такође, утврђено је да је убиство починио Б.У, који је потом ухапшен – истакла је Алендаревићева.

Извор Српскаинфо појаснио је да су Борислав и Здравко живјели сами у породичној кући, те да ниједан никада није био ожењен.

– Нису имали породице. То је мало село, у којем живи веома мало породица. Не знам да су они имали некакав посебан контакт с комшијама – каже наш саговорник.

Честе свађе

Додаје како је чуо по селу да се прича да су се њих двојица често свађали и препирали, али да никада није било неке озбиљније туче или сукоба.

– Чак нико и не зна око чега су се свађали. Није то била свађа око куће, међе или неке имовине. То су биле неке њихове свађе и зато нико није слутио да се може десити убиство – појашњава саговорник Српскаинфо.

Један од мјештана села Средњи Бушевићи каже да боље познаје Борислава, којег је и често виђао.

– Њих двојица су били самотњаци, нису се женили и нису имали породице. За Борислава знам да је често ишао радити. Ишао је радити на дневнице, помагао људима, а знам да је један период ишао чувати и овце. Претпостављам да су од тога живјели, јер нисам чуо да је Здравко некада радио – истиче овај мјештанин.

Сачекао полицију
Он каже да би и то могао бити један од разлога због којег су се често свађали.

– Чуо сам да су се у понедјељак опет посвађали и да је Борислав узео аутоматску пушку и испалио рафал од 20 хитаца у брата. Већина метака је погодила Здравка; имао је повреде по цијелом тијелу, те је одмах на лицу мјеста преминуо – каже наш саговорник.

Борислав је телефоном позвао полицију и рекао им да је убио брата и гдје се налази.

Доласком на лице мјеста полиција је је затекла Борислава, а у њиховој кући пронашла је и беживотно тијело његовог брата, те је он одмах ухапшен и приведен у полицијску станицу.

Алкохол
Како Српскаинфо незванично сазнаје, ни Борислав ни Здравко нису одраније били познати полицији по неким кривичним дјелима.

Један од комшиница породице Узелац је испричала да, колико зна, они немају друге породице.

– Биле су добре комшије, нису никада правили неке проблеме. Знам да су обојица вољели да пију алкохол, али нису били проблематични ни када се напију. Могуће да је алкохол кумовао и овој свађи и убиству. Остала је празна кућа, а не знам ни ко ће сада сахранити Здравка – испричала је ова комшиница.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Па

27.04.2021 18:14

Откуд му аутоматска пушка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПББЛ

27.04.2021 19:01

И ти сваста питас.....

Name

Има.има

27.04.2021 19:47

Народ има сваста народ се припрема никад ти незнас каквоте зло мозе потјерати.

Name

Ко

27.04.2021 20:37

Које зло злоцо веце зло од овог неме кад рогзени брат убија брата...???

Name

Шта рећи

28.04.2021 04:51

Једна велика породична трагедија!

Name

Синдзир

27.04.2021 21:49

И мени вала додје понекад да овог свог опалим из топа, а не из те пуске....?

ОДГОВОРИТЕ