Италијани у неверици, у Риму постављен аутомат за пице!

Свака канцеларија у Италији има свој аутомат за слаткише, воду и пиће као и кафу која је једно од омиљених места за окупљање запослених.

Занимљивости 27.04.2021 | 15:23
Италијани у неверици, у Риму постављен аутомат за пице!

Слични аутомати присутни су и на улицама великих градова у којима, поред слатких и сланих ужина као и свих врста пића може да се купи и легализовани канабис као и презервативи. Но оно што Италијани никако нису очекивали јесте да се у земљи пице такав специјалитет може купити на аутомату.

Пица из овог аутомата је спремна за три минута. Апарат ради 24 сата дневно и не ради се о замрзнутим пицама које свако од нас може да стави у рерну и испеће за пар минута већ о свежој, тек испеченој пици.

Довољно је убацити новац, изабрати једну од четири врсте пица: маргерита, кватро формађи, дјавола или са сланином и сачекати да изађе пица у картону, баш као када идете у пицерију па је поручите за понети.

Име овог аутомата је „Мистер Гоу“ и налази се у Виа Катанија број 2 у римском кварту Номентано. Аутомат приказује и начин припреме пице, мешање брашна и воде и прављење теста које се сече тако да пица добије свој стандардни, округли облик.

Дакле, све обављају машине тј. робот који у зависности од тога коју смо пицу одабрали распоређује састојке, а затим се све пече на 380 степени.

Компанија на свом сајту објашњава да су сви састојци свежи и да је једина разлика у томе што је не праве пицајоли већ машина.

Пролазници у Риму су помало изненађени, а многи и неповерљиви јер шта заправо може да замени чар пице и симпатичне италијанске пицајоле. Но уколико сте у граду у два ноћу и гладни сте, онда ово може да буде добра алтернатива. Али само у том случају, бар тако каже један Италијан који ју је пробао и своје искуство поделио на Јутјубу.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар