Велика полицијска акција у Брчком, 19 ухапшених лица

Полиција Брчко дистрикта и Министарство унутрашњих послова (МУП) Тузланског кантона у понедјељак су ухапсили 19 лица осумњичених да припадају организованој криминалној групи која је извршила промет више од 90 килограма наркотичких средстава и више од 2.000 таблета екстазија (амфетамин).

Босна и Херцеговина 26.04.2021 | 20:30
Велика полицијска акција у Брчком, 19 ухапшених лица

Акција, чији је кодни назив "Кланац", извршена је под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта, а у претресима на 22 локације пронађено је и одузето више од четири килограма дроге спид, одређена количина марихуане, нелегално оружје, новац у разним валутама и апоенима у вриједности већој од 50.000 КМ.

Привремено је одузето више од пет моторних возила високе класе и вриједности за која се сумња да су стечена извршењем кривичних дјела, саопштено је из полиције дистрикта.

Акцији је претходила трогодишња интензивна истрага на документовању кривичних дјела промета наркотичких средстава и посједовања, те кријумчарења нелегалног наоружања ове организоване криминалне групе, која је дјеловала на подручју дистрикта, као и у другим дијеловима БиХ.

"Током трогодишње истраге остварена је сарадња у размјени оперативних информација и реализација заједничких активности на веома високом нивоу са МУП-ом Тузланског кантона, Агенцијом за истраге и заштиту БиХ (СИПА) и Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ (ОСА)", наведено је у саопштењу.

Даље активности у обради лица Полиција Брчко дистрикта наставиће под надзором Тужилаштва дистрикта и у сарадњи са МУП-ом Тузланског кантона, а по окончању истражних радњи, јавност ће бити детаљно обавијештена.

(Независне) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЖАЛОСНО

26.04.2021 19:17

НЕКАДА ЈЕ ПРЕДВОДНИК ОВАКВИХ И ЈАЧИХ АКЦИЈА БИО МУП РС. САДА ГА СВИ ОБИЛАЗЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брале

26.04.2021 19:26

МУП и Додикове хорде организују криминалне акције. Не могу све. Народе, отвори оци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

26.04.2021 20:16

У Бања Луци се све зна ста се ради и ко ста ради.

ОДГОВОРИТЕ