Смањили му плату, радно вријеме проводио у WЦ-у!

Један неменовани тајванац је изазвао полемику на друштвеним мрежама након што се пожалио на смањење плате због превише времена проведеног у wц-у током радног времена..

Занимљивости 26.04.2021 | 15:27
Смањили му плату, радно вријеме проводио у WЦ-у!

Незадовољни запослени, идентификован само као "Мр. А." ("Господин А") недавно се преко Фејсбука огласио, изразивши своју фрустрацију и разочарање због тога што му је компанија у којој ради задржала део месечне зараде због тога што је претходног месеца провео превише времена у WЦ-у.

Немновани тајванац је признао да је провео огромних 49,5 сати у тоалету (WЦ-у), што износи просечно око два сата времена за тоалет дневно, али рекао је да га послодавац није обавестио да би му могао смањити плату због предугачких пауза у тоалету.

Тајванац је своју причу објавио на Фејсбук групи Блауме 2 Цоммуне, тражец́и од другог члана савет како да поступи.

Он је објаснио да је прошлог месеца радио 22 дана као приправник, укупно 195 сати по сатници од 160 јуана. Међутим, на дан плате, приметио је да му је скинуто око 4.400 јуана, па је одлучио да ствар обаратио се компанијским људским ресурсима.

"Господин А " је био обавештен да је, према интерним ЦЦТВ снимцима, провео скоро 50 радних сати у WЦ-у током претходног месеца, а пошто управа у просеку дозвољава само сат времена кориштења дневно, од његове плате одузето је 27,5 сати .

"Добро, био сам тамо дуго времена, али да ли то значи да се мој новац може одбити неселективно ?" питао је човек, додајуц́и да је компанија вец́ претила да ц́е га отпустити ако ову интерну ствар "не пусти на миру".

Човек је рекао да је размишљао да о томе пријави фирму Бироу рада, али да су његови родитељи били против тога и рекли су му да држи главу доле и да задржи пошто пото посао.

"Ако не могу да проведем време у WЦ (тоалету) онда ц́у само обавити у панталонама и онда ће свима заударати у канцеларији. Заиста сам шокиран од свега овога “, закључио је господин "Господин А "

Овај бизарни случај добио је мешовите реакције на друштвеним мрежама, при чему су неки рекли да разумеју одлуку послодавца, јер је 50 сати месечног купатила током радног времена превише, а други подржавају човека и подстичу га да свог послодавца пријави властима .

"Компанија нема новца да вас пошаље у тоалет. Која компанија унајмљује некога да седи у тоалету 2 сата дневно? Радите 8 сати дневно, 22 дана у месецу, што значи да 6 дана проводите у тоалету, ко вам не би одузео плату?“ коментарисала је једна особа.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дијарејоња

26.04.2021 15:11

Пролив је незгодна ствар.Мене кад ухвати по 5-6пута за осам сати морам у wц.Колеге на послу мисле да се извлацим али није тако,доктор казе да имам нервозу зелудца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максим дискутант

26.04.2021 15:57

Колико би требало онда смањити насим политицарима. Они су у „тоалету" и кад нису у тоалету.