"Кад нам мушке узмете животе, гробови наши бориће се с вама!"

- Они који су у Добоју остали вјерни Браниславу Гарићу нека се поводом сјећања на његово страдање, присјете Шантићевих стихова: "И кад нам мушке узмете животе, гробови наши бориће се с вама!"

Република Српска 26.04.2021 | 11:15
"Кад нам мушке узмете животе, гробови наши бориће се с вама!"

- На данашњи дан прије 12 година убијен је потпредсједник Српске демократске странке Бранислав Гарић. Имајући у виду како је послије убиства вођен и окончан судски поступак, није тешко доћи до закључка да је Бранислав ликвидиран - стоји у објави на фејзбук профилу бившег предсједника Српске демократске странке Вукоте Говедарице.

Говедарица, који је и у то вријеме био члан Предсједништва СДС-а, сјећа се да је, непосредно прије убиства, Гарић упозорио све релевантне институције да има сазнања да се спрема његово убиство.

"Нико није реаговао а недуго затим се испоставило да Брано није беспотребно упозоравао. Да је био високи функционер неке од владајућих партија, добио би заштиту", сматра Говедарица и додаје да је "Брано могао промијенити страначки дрес и добити све могуће заштите као што раде бескичмењаци у политици".

"Могао је изневјерити свој СДС и погазити начела политичке цивилизације. Могао је то урадити али није и у томе и јесте разлика између њега и оних који ће данас неискрено да се позову на његово име. Они који су промијенили политички табор морају знати да су данас на страни оних који су ослободили убицу Бранислава Гарића", наводи Говедарица и додаје:

- Они који су у Добоју остали вјерни Браниславу Гарићу нека се поводом сјећања на његово страдање, присјете Шантићевих стихова: "И кад нам мушке узмете животе, гробови наши бориће се с вама!"

- Нека је блажен покој Браниславу и његовој Вери, која однедавно почива у миру заједно са својим вољеним супругом. Бог душу да им прости и прими у Царство небеско. Амин!. заврашава Говедарица објаву сјећања на убијеног Бранислава Гарица, потпредсједника СДС, на фејзбук профилу.

Бранислав Гарић убијен је 26. априла 2009. године око 13.00 часова из ватреног оружја у просторијама Општинског одбора СДС-а у Добоју. 

Гарића је убио директор грађевинске фирме "Грађ-промет" из Добоја Рајко Савић, кога је 4. марта 2010. године Вијеће Окружног суда у Добоју ослободило оптужбе за убиство, јер је у вријеме тог догађаја био неурачунљив.

Делегација Српске демократске странке предвођена Радом Јанковић, повјереник Градског одбора СДС Добој, положила је данас вијенце на гроб некадашњег потпредсједника СДС-а Бранислава Гарића поводом 12 година од његовог убиства. 

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Васо

26.04.2021 09:27

А како бих било да се све реално саопшти. Ништа се случајно не догађа. Ако је овај ослобођен, како се казе био неурачунљив, ста је узазвало то његово стање ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

@нави мој

26.04.2021 10:45

Све за које неки индиктринирани идиот тврди да имају вишак стамбеног простора ликвидирати а извршиоце прогласити неурачунљивим. Не знам да ли је то случајно или је Адолф био у праву.

Name

Дссс

26.04.2021 13:33

Је ли и сада у таквом стању.? Или га је распоп освестао? Хода слободно умјесто да је у болници затвореног типа у ФБиХ где се предао

Name

Добој

26.04.2021 14:32

Хода слободно и то опет је несто љут, казу због некакве земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

28.04.2021 10:32

Сигурно није без разлога љут!

Name

Борис

26.04.2021 15:34

Свакако се нико не бори за народ, већ за идеале или за себе. Народ је изгинуо а фукара се обогатила и појели смо големо Г.вно. Ето пусте среће да одговорни за овакво стање заврше иза решетака. Једине наде полажем у Драшка, Јелену и Вукана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

26.04.2021 18:15

Гариц је био људина а савиц убица добио преко 10 милиона марака тендера награде од дрзаве и граданасих пара. Луд и гради. Јел то могуце??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бака

26.04.2021 20:48

Свим нашим политичарима, који се боре за истину, пријети опасност. Зато требају бити опрезни. Срећа је само, што је све више упорних и непоткупљивих младих људи. Срећа је и што се све више народа “буди” из Додикове анестезије. Више нас је. Не могу све побити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

24.09.2021 10:11

Какав Додик? Каква анестезија Бако?! Теби И таквима као ти за све је Додик крив.Какве везе Има господин Додик сто је неко убио гарица.Није убијен рекреације ради.Криминалац И сељаце које је себи умислило да је много битан.