Извађена бомба у београдској општини

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Сектора за ванредне ситуације успешно неутрализовали и уклонили авио-бомбу заосталу из Другог светског рата која је пронађена у Нодиловој улици у београдској општини Чукарица.

Србија 25.04.2021 | 13:31
Извађена бомба у београдској општини

- Заједничка акција припадника Сектора за ванредне ситуације, других припадника Министарства унутрашњих послова и надлежних градских служби успешно је урађена и грађани Чукарице могу да кажу да је овај простор сада безбедан и сигуран - истакао је министар Вулин који је обишао лице места. 

Министар Вулин се захвалио припадницима Сектора за ванредне ситуације, посебно деминерима који су још једном ризиковали сопствене животе зарад сигурности и безбедности својих суграђана и показали колико су храбри и стручни. 

- Хоћу да се захвалим и градским службама на изузетној организацији и сарадњи, а посебно свим грађанима Београда и Чукарице који су саслушали наређења, следили савете Сектора за ванредне ситуације и без иједног инцидента омогућили да полиција обави свој посао и ово место учини безбедним - рекао је министар Вулин.  
Министар се Београђанима захвалио на поверењу које показују према полицији, а полицији што је свакодневно ту за свакога од нас. 

- Следећи пут када се наљутите што вас неко казни за појас, прекршај прекорачење брзине, сетите се да су у полицији овакви људи и да је она ту да вас чува - поручио је министар Вулин.

Начелник Одељења за неексплодирана убојна средства Сектора за ванредне ситуације Михајло Маринковић истакао је да је уклањање упаљача и неутрализација авио-бомбе прошла без проблема. 

- Специјалним алатима скинута су два упаљача, предњи и задњи, и уништили смо их на лицу места, тако да је сада све безбедно и сигурно - рекао је Маринковић и додао да је бомба уз све мере безбедности и уз полицијску, ватрогасну и медицинску заштиту упућена ка месту где ће бити уништена.

(Новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Матриx

25.04.2021 16:49

Сад однијети Њемачкој рачун за уклањање бомбе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

25.04.2021 18:16

Одкуд знаш да је бомба Њемачка? На Ускрс,20.априла 1944. Београд су бомбардовали савезници, Енглези и Амери. Можда њима треба испоручити рачун.

Name

Влад

25.04.2021 17:11

Ово треба оцистити целицном цетком затим офарбати и у музеј. Грехота да се унисти

ОДГОВОРИТЕ