Руско тржиште отворило простор за развој фирми у БиХ

Предсједник СДС-а и шеф клуба посланика СДС-ПДП-ДНС у Представничком дому Парламента БиХ Мирко Шаровић састао се данас са амбасадором Руске Федерације БиХ Игором Калабуховим. 

Република Српска 23.04.2021 | 16:19
Руско тржиште отворило простор за развој фирми у БиХ

На састанку се раговорало о политичкој и економској сарадњи двије земље и заједнички је констатовано да је Русија један од најважнијих партнера у Босни  и Херцеговини.

„Нажалост, нисмо искористили и не користимо све значајне могућности које имамо кроз раније потписани споразум о сарадњи са Руском Федерацијом. Давно смо отворили могућност да имамо многи већи извоз и експанзију производа на руско тржиште што би омогућило и експанзију развоја наших фирми и раста наше производње“, истакао је Шаровић.

На састанку је било ријечи о најважнијим инфраструктурним пројектима и инвестицијама у Републику Српску и Босну и Херцеговину и могућностима које Руска Федерација пружа. 

Посебно је разговарано о актуелној економско-политичкој ситуацији и заостајању власти БиХ у доношењу неопходних законских и других рјешења.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хехехе

23.04.2021 14:31

Дошао да види како рафинерија послује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сварог

23.04.2021 15:48

Колико нам је познато амбасадор једне земље борави у другој. Није он нигдје дошао. Он живи овде у БиХ. То сто ти имаш потребу да нешто написес је твој проблем.

Name

Стојко

23.04.2021 16:46

Друже мој рафинерија никада више неће прорадити то постаје термо електрана на гас. А доказ је ту гас односно плин већ је ту стиже из хрвацке. Чист доказ једне од највећи превара зато нема нигдје уговора о продаји рафинерије појела га маца.

Name

Добро послује

23.04.2021 21:22

Ради 300 радника од 1300, а производи нису толко потребни на трзисту, вриједи све пребацити у зељезнице. То је ко у оним неким прицицама, о малом принцу. Постоји мала планета, мало траве и куцица на њој и на њој мали принц, сам, без неких нада за путовање свемиром. Ај ста је све то било, ста јест, а ста се спрема, па вероватно напреднија верзија оног сто је било, али са уградјеним одрзивостима старог.

Name

Руско тржиште!?

23.04.2021 16:32

Највећа сиротиња на планети! 5% су олигарси који управљају Русијом и постављају своје људе од повјерења попут Путина, Лаворова, овог кретена од амбасадора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

23.04.2021 21:24

Слабо си информисан о Русији. Односно, боље речено, јако си дезинформисан. Читаш штампу коју су западњаци дебело платили да блати Русију. Штета, никакву поуку нисте извукли из историје. По свој прилици поновиће се. Ко ће преживјети?

Name

Таласи.

23.04.2021 21:18

Механика народа и људи. Два добра саставити, од људи теско, а има и њихових интересовања наспрам густине неразума, па се мозе отприлике веровати у смисао рада. Медиаактвитет. Цивилни прототипи, да се мало ваздух расцисти. Па и зиве јединке се у овом периоду буде из зимског сна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.04.2021 04:06

Русија је занимљива земља и занимљиво тржиште. Шта год да произведемо од воћа, можемо да продамо Русима, с тим да са нашом тренутном производњом, једва да можемо да подмиримо један дијелић Москве, а камоли читаву Русију, што само по себи и више него довољно говори, колики је потенцијал за унапређење економске сарадње, као и сваке друге, са том нама далеком, а блиском земљом.

ОДГОВОРИТЕ