Европска комисија спрема тужбу против Астразенеке?

- Европска комисија се спрема да покрене тужбу против АстраЗенеке, пренео је европски "Политико", цитирајући пет неименованих дипломата Европске уније.

Свијет 22.04.2021 | 09:32
Европска комисија спрема тужбу против Астразенеке?

Европска комисија намјерава покренути процес против произвођача вакцине АстраЗенеце, објавио је Политицо касно у сриједу, позивајући се на пет неименованих европских дипломата.

На састанку званичника ЕУ-а у сриједу, већина земаља рекла је да подржава подизање тужбе против фирме јер није испоручила Унији дозе на које се обвезала, пише Политицо.

Један је дипломата појаснио да је поанта правног поступка обавезати АстраЗенецу да испоручи дозе на које се обавезала у својем уговору с ЕУ-ом.

АстраЗенеца је изазвала бијес у ЕУ-у када је рекла да неће моћи доставити Унији онај број доза на који се иницијално обавезала.

До краја првог квартала она је испоручила 30 милиона доза земљама ЕУ-а а не 100 милиона како је било уговорено.

Тај је недостатак погодио кампање вакцинисања широм ЕУ-а, пише Политицо.

Компанија каже да ће испоручити око 70 милиона доза до краја другог квартала до када је по уговору с ЕУ-ом требала испоручити свих 300 милиона доза.

(Агенције) 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

22.04.2021 08:08

У току је жесток рат произвођача вакцина, као нуспојава ове агенде и лажне пандемије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Тврдо

22.04.2021 08:54

А ко ће да плати одштету или надокнаду породицама којима је неки члан примио вакцину астра зенеке и преминуо од крвног угрушка? Јер да није примио вакцину, не би ни добио угрушак ни умро. Само се међусобно вртите у круг и народу продајете маглу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

22.04.2021 09:05

Дабогда вас ђаво однио заједно са вакцинама више...

ОДГОВОРИТЕ