Комшић одаје почаст жртвама Јасеновца

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић боравиће данас у Доњој Градини поводом обиљежавања 76 година од пробоја логораша из усташког логора Јасеновац и Дана сјећања на жртве усташког злочина у том концентрационом логору и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

Босна и Херцеговина 22.04.2021 | 07:39
Комшић одаје почаст жртвама Јасеновца

"Злочини у Јасеновцу су злочини широких размјера које слободно можемо назвати геноцидом и холокаустом и које никада не смијемо заборавити.

Одавати вјечну почаст страдалим невиним жртвама наша је обавеза, као и почаст онима који су у пробоју изгубили своје животе, али су исто тако знали да живот достојан човјека а не роба, вриједи тек онда када човјек може слободно живјети. Фашизам, нацизам и сличне екстемистичке идеологије које живе чак и данас, у супротности су са вољом човјека да живи слободно.

Са таквим идеологијама не може бити вођена никаква врста дијалога, нити смије бити испољаван било какав облик толеранције", саопштено је из Комшићевог уреда.

Истиче да је друштво које толерише такве идеологије, заробљено друштво, а пут до ослобођења води једино уз ризичан пробој у слободу.

"Зато никада не смијемо допустити да националне нетрпељивости које се продукују од поједних политичких елита прерасту у нешто више од тога, у неки нови облик фашистичке идеологије која ће људе поново одводити у логоре, као што се то дешавало и деведесетих година у нашој држави, као што не смијемо остати нијеми на сваки покушај комадања наше државе од стране великодржавних идеологија које су заслужне за постојање Јасеновца", навели су из Кабинета члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића.

(Агенције) 

 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Илија

22.04.2021 06:03

И треба да ода поцаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

22.04.2021 06:34

Он ми је баш нешто битан у п.м.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2021 06:46

Битан или небитан али никад није био ни националиста ни фасиста за разлику од многих других.

Name

Јово

22.04.2021 07:20

Прозва он Хрватску геноцидном

Name

Ре Ре

22.04.2021 08:26

Комшић ти је к'о андол, нит одмаже нит помаже.

Name

Нострадамус

22.04.2021 08:42

То казе и Додик јавно,али послије се тајно извињава Цовицу и Хрватској и објасни да је то рекао ради опстанка на власти.