Одржавање ЕXИТ фестивала биће симбол победе Србије над пандемијом!

Након што је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио да је ЕXИТ фестивал могуће одржати овог лета вест је одјекнула као сензација у светским музичким круговима.

Забава 20.04.2021 | 18:43
Одржавање ЕXИТ фестивала биће симбол победе Србије над пандемијом!

Многи инострани медији преносе његове речи да ће “одржавање Еxита бити симбол победе Србије над пандемијом” те да је “ЕXИТ од огромног значаја за туризам и промоцију земље“. Ова дуго ишчекивана вест представља кључну потврду да ће велика прослава 20. годишњице ЕXИТ фестивала бити одржана по плану – од 8. до 11. јула на Петроварадинској тврђави, уз учешће неких од водећих светских звезда, као што су Давид Гуетта, ДЈ Снаке, Тyга, Ериц Прyдз б2б Фоур Тет, Паул Калкбреннер, Нина Кравиз, Борис Брејцха, Схецк Wес, Соломун, Паул ван Дyк, Сепултура, Метрономy, Хонеy Дијон и многи други.

Како је објаснио градоначелник Вучевић, улаз на фестивал биће омогућен свима који су вакцинисани и свима који су преболели корона вирус. Свим осталим посетиоцима из земље и света биће омогућен брз антигенски тест по веома повољним ценама, у посебно организованој зони у непосредној близини фестивалских капија. Сви детаљи везано за улазак на фестивал биће на време објављени на службеном сајту Еxита у складу са будућим акутелним мерама прописаним од стране Владе Републике Србије.

„Изузетно смо узбуђени због ове вести и могућности да са публиком из целог света на нашој омиљеној тврђави славимо две деценије фестивала, да славимо живот! Узевши у обзир све тешкоће којима смо били изложени претходних годину дана, већ сада осећамо да ће Велики прасак позитивне енергије отворити потпуно нове димензије фестивалског искуства и обележити овогодишњи ЕXИТ као један од најпосебнијих. Ипак, морамо остати одговорни у наредним месецима и позивамо све који су у прилици да се што пре вакцинишу, јер су здравље и безбедност свих посетилаца, извођача и чланова тима, наш приоритет“, изјавио је Душан Ковачевић, оснивач и директор ЕXИТ фестивала.

Србија је у протеклих неколико месеци остварила велике успехе када је у питању масовна вакцинација. Поред тога што је омогућила својим грађанима да бирају између различитих произвођача вакцина из целог света, Србија је једина земља која је бесплатно вакцинисала више десетина хиљада странаца из целе Европе. „Ми ћемо свим нашим посетиоцима који то желе омогућити да се пријаве за вакцинацију у Србији, а више информација о томе објавићемо ускоро”, истакао је Ковачевић.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-04-20/04202021064804.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="1014" />

Све ово омогућиће да се велика прослава 20. годишњице ЕXИТ фестивала одржи од 8. до 11. јула 2021. на светски познатој Петроварадинској тврђави, једној од највећих средњевековних тврђава Европе, смештеној на самој обали Дунава. У Еxиту најављују нове објаве извођача већ следеће седмице, који ће своје место наћи на преко 40 бина и зона, распоређених широм фестивалског простора.

(курир.рс фото: промо)

Коментари / 0

Оставите коментар