БИА поднијела кривичну пријаву против Думановића

Безбједносно-информативна агенција поднијела је данас Трећем основном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против Милана Думановића, због постојања сумње да је пријављени починио кривично дјело Изазивање панике и нереда из члана 343. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Србије.

Србија 20.04.2021 | 15:54
БИА поднијела кривичну пријаву против Думановића

"Именовани је дана 18. априла 2021. године гостујући у емисији "Утисак недеље" аутора Оље Бећковић, која је јавно емитована на телевизији "НОВА С" у периоду од 21:00 часова до 23:00 часова, у више наврата износио тврдње које се односе на Безбједносно-информативну агенцију, понављајући више пута реченицу "новац од дроге дијеле СНС и БИА"", стоји у саопштењу БИА.

"Наводи Думановића представљају покушај ширења панике код грађана, пласирањем дезинформација, а у циљу слабљења интегритета и ауторитета националне службе безбедности. Такође, тиме је значајно омео спровођење мера БИА на заштити безбедности Републике Србије од тренутно изражених претњи, посебно организованог криминала, стварањем незадовољства, револта и неодобравања према БИА, чиме се уједно слаби поверење и подршка грађана тим мерама", каже се у саопштењу.

Упоредо са поменутом кривичном пријавом, директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић поднио је лично кривичну пријаву против поменутог Думановића, а због увреда изречених на његов рачун.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А шта ако

20.04.2021 15:46

Цова говори истину? Шта ће онда да ураде Тузиластва? Или је и ово само упута шта се несме говорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

20.04.2021 15:59

Сваки дан цитас поднијета ова или она пријава а никад никог не осудјују ако неког и осуде због јавности нико неиде у затвор.То се зове демократија и само код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСИПНИЦИ

20.04.2021 18:18

ОВАЈ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА СТАМПУ ИЗНИО КАКО СУ ПО НАРЕДЈЕЊУ ДОЛАXИЛИ У БАЊА ЛУКУ НА КОНТРАМИТИНГ ДА ПОМОГНУ ДОДИКУ У РАЗБИЈАЊУ МИТИНГА ОПОЗИЦИЈЕ.