У Кини отворен први семафор за камиле! (ВИДЕО)

Семафор посебно онај за камиле, можда вам изгледа као некакава фатаморгана, али у Кини је стваран и постоји!

Занимљивости 20.04.2021 | 15:24
У Кини отворен први семафор за камиле! (ВИДЕО)

Пре пар дана у месту Дунхуанг на планини Мингша у провинцији Гансу области коју посећују туристи отворен је први на свету семафор за камиле!...

Семафори су пре свега намењени туристима који овај део света планину Мингша посећују да би јахали камиле, а помоћи ће им да избегну сударе и незгоде, које се често догађају.

Иначе, планина Мингсха је такође позната и као "певајуц́а песковита планина", јер када туриста прође ногама кроз песак или се спусти низ песковиту дину, понекад може да чује гласне звукове испод својих ногу.


Тако ће безбедни бити и туристи и камиле. Занимљиви необични камила семафори пуштени су у рад у недељу 11. априла 2021.године

Када је на семафору укључена зелена камила, животиње могу безбедно да прођу, а када је сигнал црвене боје, морају да се зауставе.

Према ЕЦНС-у, кинеским државним медијима, проблем који је довео до настанка овог семафора, јесте чињеница да се се стазе за шетњу често секу са стазама којима се крећу камиле.

Како би се изборили са тим проблемом, радници су направили отвор у стази и одвојили део само за камиле, док семафор управља регулисањем саобраћаја на раскрсници.

Чудни семафори у Кини, јединствени су у свету, па су већ туристичка атракција.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар