Вучић: Апсолутни интерес Србије мир и стабилност!

Председник Србије Александар Вучић каже да Србија треба да добије правично решење за многа питања и ништа више од тога.

Србија 19.04.2021 | 20:45
Вучић: Апсолутни интерес Србије мир и стабилност!

Вучић је за "ФАЦЕ ТВ" рекао да се увек залагао за решавање проблема, а не, на пример, за замрзнути конфликт са Албнцима.

На питање шта то Србија треба да добије, Вучић одговара да "Србија треба да добије правично решење за многа питања и ништа више од тога". Додаје и да се на Западном Балкану не може правити мир тако што се унизи један народ.

Како даље истиче, обазрив је када говори о регионалним питањима и наводи да је апсолутни интерес Србије мир и стабилност.

Враћајући се на питање о томе шта Србија треба да добије и коментар водитеља да му то звучи као да "Србија треба да добије половину БиХ која носи назив по вашем народу", мислећи на Републику Српску, Вучић истиче - "Нијје ми то пало на памет".

Каже да Републику Српску воли, а да БиХ поштује, и зато, истиче, поставља питање - "Зашто желите да представите непријатеља тамо где га нема?"

"Ако је проблем што је Србија снажнија него што је била, у свакој области, ја се тиме поносим, али тиме треба да буду задовољни и људи у БиХ. Ја сам задовољан ако БиХ расте брже јер бисмо и ми тада живели боље. Моја идеја што се тиче Балкана је другачија. Ја сам један од ретких који не мора да се додворава свима у свету, моја иницијатива је да ми на Балкану сарађујемо", објашњава председник Србије.

Када је у питању актуелна прича са прекрајањем граница на Балкану према фамозном "нон пејперу" који долази из Словеније, на констатацију да Милорад Додик и Александар Вулин говоре оно што председник Вучић мисли, одговара:

"Прво, Милорад Додик је врло интелигентан човек и он је све само не неко ко слуша или спроводи оно што ја говорим. Они има своју политику, ја га поштујем, и ми не морамо да мислимо по свим питањима исто, ал и ја нећу рећи ништа против њега. Нисам мутав, у моје име не мора нико да говори. Увек говорим све у лице што мислим. Оно што мислим то и кажем, а оно што кажем то и радим. Што се тиче Александар Вулина – он је мој дугогодишњи пријатељ, али он има другачије виђење многих ствари него што их ја видим. Ја не видим себе као председника свих Срба, него као председника грађана Републике Србије“, каже Вучић.

Председник Србије наводи да није видео "нон пејпер", али је видео оно што се објављивало у медијима. Ипак, каже, не одговара му шта је ту видео.

"Не само да нисам учествовао у писању, већ га нисам ни видео. Видео сам шпекулације у медијима. Видео сам да ту има свачега око Косова... Ви кажете у томе да ће Србија да призна независно Косово, да ће да се одрекне Прешева и Бујановца да би добила Републику Српску - ништа од тога није реално и неће се догодити", каже и истиче да Србија поштује интегритет БиХ.

Наводи да је превише лицемерја око те приче. "Када питају политичаре у Босни за Косово за њих је Косово независно, и за Комшића и за Изетбеговића. Извините, ко сте ви да рушите интегритет Србије, да комадате Србију, а да сваком Србину замерате оно што сте себи дозволили и унапред опростили највиши представници БиХ", истиче Вучић.

(Б92)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

СДА

19.04.2021 19:54

Да би сачувала БиХ и добила унитарну државу треба уци у преговоре са Србијом за улазак у Конфедерацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕОТАР

19.04.2021 21:03

ЗАСТО ???? СВИ СЕ МОЗЕМО НАЦИ У ЕУ , НАРАВНО АКО ПРИХВАТИМО ЕВРОПСКЕ ВРИЈЕДНОСТИ, ГРАДЈАНСКЕ ПРИНЦИПЕ , ЉУДСКА ПРАВА ...ТАДА НАМ НЕ ТРЕБАЈУ ЕНТИТЕТИ , КАНТОНИ И СЛИЦНЕ ГЛУПОСТИ ...

Name

Тако је

19.04.2021 21:04

Били би моцни, напредни, не мора нико висе ако неце.

Name

Свица

19.04.2021 21:05

Мала маца.

Name

РЕ СДА

19.04.2021 23:06

ДА БИ СЕ ОВДЕ НОРМАЛНО ЗИВЈЕЛО ТРЕБА УКЛОНИТИ ЛУДАЦКО ЛОПОВСКУ ВЛАСТ МИЛОРАДА ДОДИКА. АЛИ И САРАЈЕВСКУ ВЛАСТ УСТАСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДИ МУСЛИМАНИ. МАЛЕ ХОДЗИЦЕ ВЛАДАЈУ САРАЈЕВОМ, А ЗИВЕ НЕГДЈЕ ИЗГУБЉЕНИ У ПУСТИЊИ, У СРЕДЊЕМ ВЈЈЕКУ. НЕМА ТУ ПРИЦЕ ДА ЈЕ КРИВА САМО ЈЕДНА СТРАНА.

Name

Суза

19.04.2021 20:49

Гледала сам интервију и остала згрожена са колико мржње је водитељ наступио. Господин Вучић је супер политичар који је навико на овакве провокаторе који су пуни мржње. Овдје уопште није било професионалности једног новинара само мржња... И опрт мржња. Овакве медије треба забранити да не трују народ. Зато им је Вучић поклонио вакцине. Србија је вакцинисала 40.000 хиљада грађана из сусједних држава а највише из БиХ а овај је дашао у Србију и пљује по свему српско. Срам га било. Да ли се и он вакцонисао ако јесте нек се срами српског народа. Молиће они Вучића на кољенима за још којекаквих помоћи, само их треба маршнути сви су они исти. Има она народна на једном сједни а са другим једи исто ти мисле. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

профy54

20.04.2021 01:55

ре Суза немас ти појма ко је овај водитељ он је имао разговоре са много вецим звјеркама од Вуцица, а за твоју информацију он не мрзи никога само покусава да дозна право стање,успут да ти казем ако мислис да мрзи Србе ,грдно се варс јер пола његове родбине је у сродству са Србима.срам те било и кани сузо вец једном

Name

Зоки

20.04.2021 05:03

Не схваташ новонарска питања, ал то је твој птоблем.,

Name

Ре;

20.04.2021 06:56

Ти си видјела и чула оно сто ти је одговарало, мислим да си имала предрасуде и прије почетка интервјуа. Новинар је постављао питања господину Вучићу и у тим питањима било је и таквих која муче и многе градјане у БиХ, Е па сад ако је то мржња....

Name

Сузо

20.04.2021 08:36

Никога он не стеди, удара директно, свеједно ко је, многи не смију на столицу наспрам њега.....

Name

БиХ

19.04.2021 21:06

Нема цијепања, нема укидања, дајте више да живимо ко људи. Причају људи имају некакве пирамиде у Египту, у Грчкој чуда милион а тек море у Шпанији. Хоцу да идем да то видим, хебо вас рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.04.2021 21:54

ИНТЕРВИЈУ ВЕОМА ЗАНИМЉИВ СТО ЈЕ ВЕОМА РИЈЕТКО ВИДЈЕТИ.ПРОВОКАТИВАН ДИРЕКТАН БЕЗ ЦЕНЗУРЕ. ИПАК ЈЕ СЕНАД ПРОФЕСИОНАЛАЦ СА ОГРОМНИМ ИСКУСТВОМ .СВАКА ЦАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво пријатељу

20.04.2021 05:48

Да си не знам које националности, коментар је одлицан и мој си пријатељ!

Name

Драги

19.04.2021 21:59

Тоооо председниче наш ,Бањалука је уз вас !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боза

19.04.2021 22:14

Ко је гледао могао је видјети гдје смо ми а гдје су они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све осим интелигентности

19.04.2021 22:51

Све донекле схварам ал да је Додик веома интелигентан , то не могу да схватим и са Тим се не слажем ако покушаваш да га браниш и закивас у збезде , Мозда у смислу лоповске интелигенције ту сигурно је први на балкану и ЕУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Много ЂУБРЕТА

20.04.2021 03:46

На "малом простору"! МИРАН РАЗЛАЗ,СПРЕМТЕ,СПРЕМТЕ ,"ДРВЕНЕ КАПУТЕ",ЗА СИНОВЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

20.04.2021 03:57

Сацекајмо јос једно време неговоримо пребрзо о постењу неких политицара време це показати праву истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дудо

20.04.2021 04:30

Када би Вуциц хтио, а мозе, да се Додик изолује, сви би кренули напријед. Додик је коцницар напретка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рембрант

20.04.2021 05:36

Као бивси припадник врс тј демобилисани биједник реци цу само ово...због мега лопова БУРЛЕТА који је покрао милијарде бранит цу моју земљу БИХ на дрини јер не зелим да будем ниција провинција нити губернија.а РУДОЊА И ИГОР нек узму пуску и покусају да отцјепе БУРЛИСТАН који сам ја створио.ето како ја размисљам а вјерујте и многи други.размислите засто ,???а говорим истину и само истину ...тако ми бог помогао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

20.04.2021 08:14

Исто размишљам...тако ствари стоје код истински и прави бораца ВРС који су сад нажалост биједници... како си навео. Сад су вриједности: Ћургузи, Вукотићи, Савчићи...

Name

ПЕРА

20.04.2021 06:01

Овај вуциц је гори од додика. Засто му толико пазње посвецујете није ми јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дц

20.04.2021 07:04

Зиви били па видили стаце ЊЕМУ додик урадити. Гори је он ЊЕМУ од дјиласа.