Средњошколци и студенти враћају се на наставу

Ученици средњих школа у Републици Српској од данас ће поново похађати наставу у школама.

Република Српска 19.04.2021 | 07:29
Средњошколци и студенти враћају се на наставу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је раније да, када је ријеч о школству, јединице локалне самоуправе имају право да доносе појединачне одлуке, као што је случај са Градом Требиње, гдје је у току одлука да се настава одвија на даљину. 

Настава на факултетима у Републици Српској од данас ће се одржавати на редован начин.

Овакву инструкцију донијело је 16. априла Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске на основу закључка Републичког штаба за ванредне ситуације.

У инструкцији се наводи да су високошколске установе дужне да приликом одржавања наставе и организовања испитних рокова и других активности у вези са полагањем испита примијене све здравствене препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

"Високошколске установе су дужне да обезбиједе услове за одвијање наставе путем електронских средстава комуникације како би се, у случају погоршања епидемиолошке ситуације, настава одвијала несметано", наведено је у инструкцији Министарства.

(БН/Срна) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Скептик

19.04.2021 05:49

Нова епизода серије Летећи Циркус Монтија Пајтона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

19.04.2021 05:49

Школоване и паметне за директоре болница и домова здравља. Али Владо Ђајић има црвену књижицу, као и његов партијски колега Јавор. Само жвакати добро знају, о медицини немају ни један појма. За се и кандидују и постављају за директоре и ту остају читав радни стаж. Ал, неће моћи ове ноћи, идуће године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Приједорчанин

19.04.2021 06:06

Владо Ђајић каже да мјесто градоначелника треба вратити образованом човјеку.Ајд Владо поклопи се има и Додик факултет али је тешка сељачина.Жали Владо како је Драшко нападао дјецу наших политичара а сигурно мисли на Игора Додика.Па не напада Драшко само је прекинуо једну набавку Проинтера иза које стоји млади Додик.Када су изанализирали видјело се да се опрема могла купити упола по мањој цијени.

Name

Ре

19.04.2021 08:12

Дјајиц је заврсио медицину, Јавор купио право. Није то никако за поредјење, тај вас је обицан балван ис сумског газдинства, прције "великог" Сасе Бурсаца. Гдје стану црвени, ту трава висе не расте

Name

Пд

19.04.2021 08:13

Носу сви са партијским књизицама незналице и примитивци, али су мањина у свим партијама!

Name

ре

19.04.2021 09:00

Заборавио си реци да је љекару мјесто у љекарској ординацији, дакле тамо за ста се сколовао, а не на мјесту директора, а камоли да се бави политиком.

Name

Вук

19.04.2021 07:38

Шаљу дјецу у школу само да би плацали карте ко путује бусом људи па имају ли ти људи душу требамо изаћи на улице истјерати лопове Драшко само реци кад да кренемо срам да и буде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

19.04.2021 07:47

Студентима треба изнајмити стан, немозе се за један дан. Данас објавите од сутра предавања. Нема сваки геад факултет / има приватни/ .

ОДГОВОРИТЕ